Не можеш да откриеш истинската любов, ако не обичаш първо

...
Не можеш да откриеш истинската любов, ако не обичаш първо
Коментари Харесай

Най-важното условие за истинска любов

Не можеш да откриеш същинската обич, в случай че не обичаш първо себе си. Колко пъти сте чували това?

Все отново има хора, които мислят, че могат да обичат своите половинки, деца, другари, без да обичат себе си. За тях значимото е да обичаш различен, да се отдадеш на различен, даже с риск да забравиш себе си.

Истината обаче е, че не може да дадеш откровена обич на другите, в случай че си изоставил личното си сърце. Това няма по какъв начин да не докара до проблеми и да разклати хармонията в връзките.

Когато се самоосъждате и пренебрегвате, потискате възприятията си, самообвинявате се, вътрешното ви аз ще се усеща празно, нищожно, необично и самотно.

Ако изпитате възприятие на самота и незадоволеност, на молекулярно равнище, постоянно ще таите вяра, че индивидът, на който дарявате любовта си, ще даде това, от което имате потребност и ще заличи тези чувства. А в случай че не го направи, стартирате да изпитвате отрицателни усеща към него.
Истинската обич, обаче би трябвало да пристигна без никакъв „ багаж “ и условия. Без график и упования. Не бива да си с някой с вярата да получиш внимание или утвърждение. Ако обичате единствено, с цел да бъдете обичани, няма по какъв начин да сте в мир със себе си.

Егоистично ли е да обичаш себе си? Отоговорът е: Абсолютно не! Даже в противен случай – належащо е!

Ако мислите, че може да сте пълноценни единствено посредством любовта, която получавате от другите, вие ще продължите да пренебрегвате себе си в търсене на обич и утвърждение от другите. Тази неправилна за връзките има виновност за толкоз доста раздели и разочарования. Любовта, която идва от неустановеност, ще бъде безусловно незадоволителна, манипулативна и безпочвена. Това не е същинска обич. Защото сътрудникът може да усети тази ваша уязвимост и да се възползва от нея, с цел да ви задържи във връзката.

Да обичаш себе си не значи, че не би трябвало да уважаваш възприятията нна другите хора. Да обичаш себе си не значи да бъдеш по-малко угрижен за потребностите на другите.

Да обичаш себе си значи, че искаш да поемеш отговорността за личните си болки и да се научиш по какъв начин да се справяш с тях. Това е безусловно належащо изискване, с цел да можем и същински да обичаме другите. То изключва нуждата да упрекваме или да подозираме всеки, че се пробва да ни нарани.

Така ще можете да създадете личното си благополучие. Няма да ви належащо хората в живота ви да основават наслада за вас. Всъщност ще сте щастливи без значение дали сте сами, или не.

Преди да започнете връзка, създайте пълноценна връзка със себе си, със своето вътрешно аз. Осмислете полезностите, които ви управляват в живота и ви вършат индивида, който сте. Ако вие не можете да си отговорите на тези въпроси, по какъв начин ще стартират да ви харесват другите?

Специалистите предлагат връзката със самите вас да стартира като си дарите една отмора. Сами със себе си някъде. Забавлявайте се със самия себе си, без да ви пука какво мислят хората към вас или какво вършат другите, до момента в който ви няма. Ако се чувствате добре в личната си компания, тогава ще бъдете привлекателна компания и за всички останали.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР