Не можем когато констатираме, че се завишава броят на общо

...
Не можем когато констатираме, че се завишава броят на общо
Коментари Харесай

Рашков прозорливо: Не може при повече тежки ПТП-та, МВР само да съзерцава

„ Не можем когато установяваме, че се завишава броят на общо тежките пътно транспортни катастрофи, а това е обвързвано с повишен брой смъртни случаи, ранени хора, Министерство на вътрешните работи да следи и да съзерцава, и единствено да управлява придвижването по пътищата, без да подхваща и други ограничения ”. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков по време на разискване на плана за промени в Закона за придвижване по пътищата.

Той представи  данните, с които разполага ведомството от 1 януари до началото на април по отношение на пътната конюнктура като означи завишаване на на някои индикатори.

По думите му от Министерство на вътрешните работи са отчели растеж с 30% на жертвите на пътя през първото тримесечие на 2022 година спрямо 2021 година – „ не може единствено да съзерцаваме и да не вършим нищо ”, още веднъж разясни Рашков. 

Рашков съобщи, че най-голямо завишение има в София, Пловдив, Варна, а минимален в Перник, Ямбол и Търговище. Най-много са починалите на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. Няма починали на територията на Видин, Габрово, Разград, Търговище и Хасково

Рашков се ядоса, че Министерство на вътрешните работи носи най-голяма отговорност, само че има и  десетки други асоциации и съюзи също положат старания ще има резултати. Вътрешният министър акцентира, че сме изостанали в дигитализацията, само че са потърсили по –икономичения метод за събиране на санкциите от КАТ. Това към този момент става освен с призовка, само че и по телефон, факс и електронно устройство. Рашков изясни, че има връзка с качеството на пътищата и случаите: „ Не е обикновено ведомствата, които имат директни отговорности към качеството на пътя – Министерство на регионалното развитие, АПИ, които не разбрах, само че отстваха от разискването ”. 

Той отвърли концепцията за обособен закон за мотоциклетистите. „ Само ги чуваме, мъчно ги виждаме ”.

В закона се предлага и понижава не скоростта по автомагистралите от 140 на 130 км/ ч. Заложени са по-високи санкции за превишена скорост и погрешно паркиране, написа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР