Не можем да си позволим инфлацията да е нещо, което

...
Не можем да си позволим инфлацията да е нещо, което
Коментари Харесай

Болниците притеснени, че инфлацията изяжда бюджета за здравеопазване

Не можем да си позволим инфлацията да е нещо, което ще ощети бюджета за опазването на здравето. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българската болнична асоциация Свилена Димитрова.

Тя уточни, чеи имат упования, само че акцентира, че би трябвало да се огледа и световната картина.

При тази инфлация и този енергиен пазар, който на процедура още една година насам притиска всички консуматори, няма по какъв начин бюджетът да остане подобен, безапелационна бе Димитрова.

По тази причина болничните асоциации у нас и в Европа приканват държавните управления да преизчислят бюджетите за опазване на здравето.

Димитрова уточни, че в основата на опазването на здравето стоят пациентите - бюджетът цели да обезпечи качествена здравна услуга на всеки.

Тя означи, че Европейската асоциация на лечебните заведения е излязла с зов към държавните управления на страните членки за единна позиция за това по какъв начин ще поправят бюджетите в опазването на здравето.
 Няма пари за повдигането на заплатите на медиците, разгласи служебният здравен министър
Няма пари за повдигането на заплатите на медиците, разгласи служебният здравен министър

Оповестеното нарастване било пиар акция, нападна той кабинета " Петков "

Европа работи въз основата на обществения модел и в случай че си позволим бюджетът в която и да е страна да не бъде приспособен към инфлацията, на процедура ограничаваме качеството на опазване на здравето и достъпа до него, безапелационна бе Димитрова.

Според нея бюджетът за актуалната година би трябвало да бъде приспособен към ситуацията и употребен по подобен метод, че парите да стигнат до лекарите и надлежно до пациентите.

Тя настоя най-малко краят на годината и високият енергиен сезон да бъдат обезщетени с пари, които са били заделени при започване на годината.

По нейни думи това е добра стъпка, която би трябвало да се направи в този момент, тъй като е обещано заричане на лекарите и тъй като другояче лечебните заведения ще затънат.

Според Димитрова откриването на Народното събрание е превъзходен миг да се обърне внимание на този проблем.
 Болниците желаят НЗОК незабавно да им помогне с растящите разноски
Болниците желаят НЗОК незабавно да им помогне с растящите разноски

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР