Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата

...
Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Училищата бяха нарочени за идеалния виновник

" Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата бяха нарочени за идеалния провинен, тъй като втората вълна съответства със отварянето на учебните заведения, само че това не е потвърдено ", сподели министърът на образованието.
" Най-лесно се, най-лесно ще се жертва образованието, само че става въпрос и за ценностен избор ", акцентира министър Вълчев.
 Красимир Вълчев: Не можем да си позволим да затворим просветителната система за 6 месеца Красимир Вълчев: Не можем да си позволим да затворим просветителната система за 6 месеца
" Няма да има нулева година, удължаването на образователната година за сметка на лятната почивка е финален вид ". Това съобщи пред БТВ мини...
Той уточни проучвания, които демонстрират, че дребните деца са и по-малък пропагандатор на вируса: " Стойностите на заболелите възпитаници и децата в предучилищна възраст са над 12 пъти по-ниски от междинните, само че има съмнения, че боледуват безсимптомно и придвижват ковид ".
Министър Вълчев акцентира пред БНР, че заповедта за централизирано затваряне на учебните заведения не е била вярна:
" Получихме претенции за отваряне на учебни заведения и за осъществяване на образователни часове и практики, по тази причина преминахме на диференциран метод ".
Според него има над 1250 учебни заведения, които не са се сблъсквали с.
Диференцираното взимане на решения е по-отговорното държание, безапелационен беше Красимир Вълчев и добави, че отговорността е и към бъдещето на децата, и към стопанската система.
 Красимир Вълчев съзря тиха гражданска война в българското обучение Красимир Вълчев съзря " тиха гражданска война " в българското обучение
Мога да кажа, че направихме прехода към нови умения, нови познания. Това е преход, който се случва във всички просветителни системи. Целт...
" По решения на регионалните и общинските щабове за битка с ковид 40% от учениците сега са на образование в електронна среда. По решение на учебните заведения - към 4,5% от учениците са минали на образование в електронна среда, в това число и 74 учебни заведения са прекратили присъствените занятия в начален стадий ", заяви министърът.
Според Вълчев има страхове и настройката за отдалечено образование е реалност: " Апелирах към шефовете, когато има боязън да предложат да се мине в електронна среда. Въпросът е за какъв брой време. Ако е до края на годината, значи да затворим едни деца за 7-8 месеца, да ги десоциализираме, обездвижим, да им причиним проблеми и да понижим мотивацията им за учене ".
Той беше безапелационен, че проучвания демонстрират, че доста бързо се демотивират децата от и се натрупва психическа бързо отмалялост от стоенето пред устройствата.
" Разумно е да се направи график до Коледа. Сега една-две седмици да остане тази обща възбрана за учениците от 6-и до 12-и клас. Трябва да имаме периодично повтаряне на. Виждам, че доста хора започнаха по-стриктно да съблюдават ограниченията, в случай че се подобрят стойностите на заболеваемостта, ще стартираме редуването на паралелките. Повече би трябвало да учат присъствено 8-и клас, изключително езиковите паралелки, 7-и клас - също ".
По думите на министъра в месеците на сезонния грип - февруари и март - още веднъж ще би трябвало огромен % от системата на образованието да премине в електронна среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР