Не можем да се борим срещу тероризма и мигрантския приток

...
Не можем да се борим срещу тероризма и мигрантския приток
Коментари Харесай

Бойко Борисов разкри в интервю за Anadolu Agency какви са отношенията между София и Анкара

„ Не можем да се борим против тероризма и мигрантския приток без помощта на Турция. Това съобщи министър-председателят на България Бойко Борисов в изявление за турската осведомителна организация Anadolu Agency, в границите на което отговори на въпроси от необятен кръг тематики.

В навечерието на откриването на реставрираната българската черква „ Свети Стефан “ в Истанбул, церемонията за което ще се състои на следващия ден - 7 януари, българският министър председател оцени жеста на турските управляващи да финансират част от средствата, нужни за ремонта на 120-годишния монумент на културата, определяйки го като мощен сигнал за разбирателството сред християни и мюсюлмани.

По мотив двустранните връзки сред София и Анкара, Борисов акцентира, че те добиват напълно нова динамичност, като увери, че страната ни е отворена за реализирането на начинания в стопанския бранш. Българският министър председател особено загатна транспортните и инфраструктурните планове и изясни с образци изискванията за турските предприемачи, които желаят да влагат в страната. Министър-председателят подсети, че се работи интензивно за обезпечаването на повече благоприятни условия за товарния превоз.

Борисов не пропусна тематиката за миграцията, разяснява Фокус. Съгласно думите му, с помощта на съдействието с Турция миграционният напън е редуциран до нулеви равнища. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР