Не можем да позволим да се създаде вакуум за стабилност

...
Не можем да позволим да се създаде вакуум за стабилност
Коментари Харесай

Гърция подкрепя еврочленство на РСМ при пълно прилагане на споразумението от Преспа

" Не можем да позволим да се сътвори вакуум за непоклатимост в района на Западните Балкани ", съобщи гръцкият външен министър Никос Дендиас след срещата си с сътрудника си от Република Северна Македония Буяр Османи в Атина в четвъртък, оповестява медиите в Гърция.

" Такъв вакуум може елементарно да бъде напълнен от други неевропейски сили, които благоприятстват ревизионизма ", добави той.

Гърция исторически и интензивно е подкрепяла страните от Западните Балкани и техните вероятности за присъединение , означи Дендиас, " въпреки и постоянно въз основа на изискванията, меритокрацията и методологията на Европейски Съюз ".

" Ние твърдо имаме вяра, че това е единственият път за мир и непоклатимост в района . Европа е длъжна да държи европейското разширение на масата ", разяснява Дендиас.

Външният министър съобщи, че Гърция е подготвена да даде техническа помощ и да поддържа напъните на Западните Балкани за присъединение към Европейски Съюз , само че означи, че " би трябвало да имаме напълно поредно и добросъвестно използване на съглашението от Преспа , с цел да реализираме прогрес ".
 Само Договорът за добросъседство можел да пречупи антибългарщината в С. Македония
Само Договорът за добросъседство можел да пречупи антибългарщината в С. Македония

Според Буяр Османи София и Скопие се нуждаят от разумен метод, а не от страсти

" Две години след влизането в действие на съглашението от Преспа признаваме, че са положени доста огромни старания за неговото използване. Но , несъмнено, е нужен по-голям прогрес ", сподели той.

Това съсредоточено изпитание за поредно използване на контрактуваното име и термини от всички обществени и частни субекти, в това число уеб страници, и премахване на проблемите на античните знаци и Звездата от Вергина от обществени пространства , означи той.

" Това, което е безусловно ясно в съглашението от Преспа, е яснотата за протичащото се в древността ", сподели Дендиас, като уточни, че е ясно и е признато от РСМ , че не е била част от военната акция на Александър Велики, нито е взела участие в неговите огромни борби и други исторически моменти .

Дендиас акцентира също по този начин обстоятелството, че Гърция може да бъде най-големият съдружник и другар на районен съд Македония , защото стабилността и просперитетът на страната също са в неин личен интерес, до момента в който Гърция приветства РСМ като съдружник в НАТО и патрулира в небето. Той също по този начин благодари на РСМ, че поддържа общата позиция на Европейски Съюз във връзка с Турция , като съобщи, че това е маркирано и оценено от Гърция.

" Трябва в допълнение да насърчаваме търговията и вложенията ... защото те могат да основат нови работни места и разцвет в двете страни, само че и в района ". Гърция е положила огромни старания за даване на поддръжка във връзка с снабдяването на РСМ с ваксини против SARS-Cov-2 в границите на Европейски Съюз , обещавайки да продължи тези старания.
 Екатерина Захариева връчи проект за деяние на Бучковски
Екатерина Захариева връчи проект за деяние на Бучковски

Планът би трябвало да бъде подписан на взаимната междуправителствена комисия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР