Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при

...
Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия за превенция

Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който незабавно би трябвало да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред по какъв начин да създадем предварителна защита. Това сподели министърът на туризма Зарица Динкова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Рекламата, промотирането и представянето на България в по-добра светлина е различен основен миг, уточни тя. „ Трябва да работим за по-добрата съгласуваност, по-добра инфраструктура и повече сигурност ", акцентира Зарица Динкова.

По думите й е извънредно значимо след наводненията по Черноморието да бъде възобновена инфраструктурата в региона, тъй като „ без инфраструктура, няма туризъм ". „ Имахме проекти за удължение на сезона по Южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да популяризираме ", сподели още отрасловият министър.

Зарица Динкова разгласи, че страната е в подготвеност да помогне, като за задачата са планувани 30 млн. лева от Фонда за бедствия и повреди.

Данните от проучванията на водата по Българското Черноморие сочат, че водата е била по-чиста спрямо резултатите от предишни години, напомни министърът на туризма. „ Доказателство за това са и 22-та плажа под влиятелната емблема на „ Син байрак ", уточни Динкова.

Щетите от потопа по Южното Черноморие към момента се правят оценка. „ Това, което разисках с хотелиерите в най-пострадалите хотели на място беше, че те имат застраховки. Това, с което те няма да могат да се оправят, е възобновяване на инфраструктурата и в това страната ще се намеси интензивно, с цел да помогне ", сподели Зарица Динкова.

Тя разяснява и заетостта по време на летния сезон у нас. „ Имаме 10% повече хотелски настанявания по отношение на същия интервал предходната година. Това е едно положително развиване. Добре е да гоним равнищата през 2019 година, само че предвид на всичко, с което се сблъска браншът тази година, това е едно положително развиване на летния туризъм ", разяснява Динкова.

Според нея и сектора се чака зимният туристически сезон също да е добър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР