Не можем да мислим само в перспективата на полагане на

...
Не можем да мислим само в перспективата на полагане на
Коментари Харесай

Радев: Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт

Не можем да мислим единствено в вероятността на полагане на тръби и на асфалт – инфраструктурата е значимо, само че, в случай че желаеме стопанска система на бъдещето, би трябвало да вложим в научна и просветителна съгласуваност. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, който е в Естония по отношение на самодейността за районно съдействие „ Три морета “. Нашата страна поема нейното председателство.

„ Инфраструктурната съгласуваност не е цел, а средство за реализиране на задачата – висок резистентен стопански напредък и подобен витален стандарт с развитите европейски страни в границите на преход към зелена и цифрова стопанска система “, акцентира президентът. По думите му младите експерти и откриватели от района би трябвало да могат дружно да работят по разнообразни планове.



Радев означи и че, че географският обсег на „ Три морета “ би трябвало да се разшири и България да не остава в периферията. По думите му водачите на Гърция и Кипър са изразили предпочитание да се включат.

Инициативата е основана през 2015 година и сплотява 12 европейски страни, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. В отговор на въпрос дали „ Три морета “ не е инструмент за увеличение на въздействието на Съединени американски щати в Европейски Съюз, Радев запита какво неприятно има в това по-бързо и със средства извън да се построяват планове като Автомагистрала „ Черно море “ и тунела под Петрохан или в това да се реализира действителна диверсидикация.

Към момента Полша има принос от към 500 млн. евро в капиталовия фонд на самодейността, а минимумът за присъединяване е 20 млн. евро. Съединени американски щати имат подготвеност да се ангажират с 1 милиарда евро, като събирането на средства ще продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР