Не можем да мислим само в перспектива за полагане на

...
Не можем да мислим само в перспектива за полагане на
Коментари Харесай

Радев против да мислим само в перспектива за полагане на тръби и асфалт

Не можем да мислим единствено в вероятност за полагане на тръби и на асфалт. Това съобщи президентът Румен Радев по време на визитата си в Естония по отношение на самодейността за районно съдействие " Три морета ".

Той акцентира, че инфраструктурата е значима, само че в случай че желаеме стопанска система на бъдещето, би трябвало да вложим в научна и просветителна съгласуваност.

По думи на Радев инфраструктурната съгласуваност не е цел, а средство за реализиране на задачата - висок резистентен стопански напредък и подобен витален стандарт с развитите европейски страни в границите на преход към зелена и цифрова стопанска система. Той съобщи, че младите експерти и откриватели от района би трябвало да могат дружно да работят по разнообразни планове.

Според президента географският обсег на " Три морета " би трябвало да се разшири и България да не остава в периферията. Той уточни, че водачите на Гърция и Кипър са изразили предпочитание да се включат. Според президента приобщаването на тези две европейски страни дава нова вероятност и по-добро състояние на България, тъй като страната ни няма интерес да остава в географската външна страна и инфраструктурните, енергийни и цифрови трасета да свършват на нашата граница.
 С 20 млн. евро участваме в самодейността Обновена
С 20 млн. евро участваме в самодейността " Три морета "

Това разгласи министър председателят Бойко Борисов

Радев уточни, че е належащо да се привлекат още средства за Инвестиционния фонд на самодейността. Полша е съдействала с 500 млн. евро, за България и другите страни към този момент минимумът е 20 млн. евро. Съединени американски щати са се заели да влагат 1 милиарда $, в случай че всички страни дадат принос към общия капиталов фонд. Според президента това е сериозно малко на фона на всички планове за инфраструктурно развиване. Тепърва обаче щели да се търсят средства.

Днес българският държавен глава ще одобри алегорично семейството на самодейността " Три морета ", която сплотява 12 европейски страни, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. Целта е посредством взаимни планове да се насърчи съдействието за инфраструктурна, цифрова и енергийна съгласуваност, за реализиране на резистентност и стопански напредък.

Домакин на срещата на върха в Талин е президентът Керсти Калюлайд, като тази година множеството от държавните глави от страните участнички ще се включат отдалечено.
 Президентът разиска вероятности за увеличение на вложенията от Съединени американски щати у нас
Президентът разиска вероятности за увеличение на вложенията от Съединени американски щати у нас

С представители на Американската комерсиална камара в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР