Не можем да кажем откъде е дронът. Екипът на място

...
Не можем да кажем откъде е дронът. Екипът на място
Коментари Харесай

Все още не е ясно какъв е произходът на дрона край Тюленово

Не можем да кажем от кое място е дронът. Екипът на място е взел решение да не отделя боеприпаса от летателната част и допускаме, че това е вярно. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на Комисия по защита в Народното събрание по отношение на случая край село Тюленово през днешния ден, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Разполагаме със фотоси. Едва ли можем да кажем от къде идва този дрон. Може да е от едната или от другата страна (бел. от ред. - или от Украйна, или от Русия) ", добави той.

Според Тагарев към момента следствието е в начален етап и заради тази причина не може да се каже по какъв начин дронът се озовава на родния бряг, само че той допусна, че това може да е станало поради радиосмущения или свършило гориво в устройството. 

" Хипотезата ми сега е, че дронът е паднал във водата дали поради смущенния, или свършило гориво, и водата го е изхвърлила. Може да е бил във водата няколко седмици или дни, само че сигурно е бил във водата от известно време ", съобщи той.

По думите му такива произшествия не са изключени и за вбъдеще поради близостта на страната ни до войната: " Има опасности. След началото на съветската експанзия против Украйна войната беше напълно близо до нашите граници. Имаше случаи на паднали остатъци на дронове и ракети в страни-членки на НАТО ". 

Министърът сподели още, че след началото на войната в Черно море са били откривани обекти, наподобяващи на мини. Той напомни, че всички тези случаи са били обществени за жителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР