Не можем да искаме оставката на Ицо Хазарта, хората да

...
Не можем да искаме оставката на Ицо Хазарта, хората да
Коментари Харесай

Румен Гечев: Русия има пълно право да прекрати доставките срещу евро и долари

Не можем да желаеме оставката на Ицо Хазарта, хората да мислят като избират

Втори ден кавги тресат Народното събрание, обиди, физически нападки, неприлични жестове.

"В Народното събрание има доста положителни експерти, само че и инцидентно попаднали хора. Затова гласоподавателите би трябвало да си отварят очите, когато избират, тъй като има хора, на които мястото им не е там. Парламентарист, който и да е той, да прави подобен жест и то навръх 2 юни, не е редно. Разни хора, всякакви идеали ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.

Той посочи, че оставка на парламентарист не може да се желае, в случай че самичък не я подаде. Но изрази подозрение, че Ицо Хазарта би го направил. Депутатът от левицата е оптимист, че актуализацията на бюджета може да бъде призната до края на юни.

"Имаме неприятна процедура, когато бюджет е одобряван в 3-4 часа сутринта и се е работило по 2-3 дни непрекъснато. Ако се внесе при започване на идната седмица, има време да мине през всички комисии, да влезе на първо четене в Народно събрание, по-късно да има ремонти, и да бъде признат до края на юни. Така хората ще усетят обществения пакет ", съобщи Гечев пред.

Народният представител акцентира, че задачата на антикризисните ограничения е да се помогне на най-бедните, тъй че техният витален стандарт и покупателната им дарба да не паднат доста. И дефинира като неоснователни настояванията на работодателите и готовността им за митинги.

"Когато стачкуват, би трябвало да съпоставим какво вършат нашите работодатели и какво в другите страни членки на Европейски Съюз. Българските работят с най-нисък налог върху облагата от 10%, с най-евтиния ток, най-евтината работна ръка, най-евтините горива. Въпреки това не са конкурентоспособни ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Според него 0% Данък добавена стойност на хляба е добра мярка, която ще бъде усетена от потребителите.

"Би било по-добре да са по-целенасочени обезщетенията, никой не може да тропне на масата и да постанова на другите три сътрудници в обединението какво да стане. В стопанската система има един принцип - не трябва да се прави нещо, за което ще има по-големи разноски за надзор, в сравнение с, в случай че няма надзор ", разяснява националният представител.

Левицата чака от съдружните си сътрудници добра обосновка за механизма за надзор при компенсацията от 25 ст. за литър гориво. И едвам тогава ще реши дали да поддържа предлагането в зала.

Проф. Гечев е уверен, че компанията, която доставя газ от Съединени американски щати до България няма да остане в загадка.

"Обществеността има право да знае коя е компанията. Може да има комерсиална загадка в контракта. Но в последна сметка ние би трябвало да знаем коя е компанията и при какви условия доставя. Такава доставка няма по какъв начин да остане скрита. Аз бих желал да видя контракта. Тези два танкера стигат за 1 месец. Къде е договорът за такива ритмични доставки? ", попита националният представител.

Той изрази и опасения дали Турция и Гърция ще имат опция и предпочитание да извършат разтоварване на танкерите и при какви условия. Депутатът удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че договарянията с "Газпром " би трябвало да продължат.

"Русия има цялостно право да приключи доставките против евро и долари. Съединени американски щати и техните услужливи сътрудници от Западна Европа блокираха техни 300 милиарда $. Русия оставя сметката на България в долари, желае нова сметка в рубли. Руската страна желае като изнася националното си благосъстояние да получава рубли, с цел да не могат да им блокират средствата ", акцентира проф. Гечев.

По отношение на готовността на България за влизане в еврозоната на 1 януари 2024 година той съобщи, че първо би трябвало да бъде изработен разбор за резултата от Българска народна банка и Министерството на финансите.

"Докладът на нашите сътрудници е безсрамен, тъй като еврозоната има дълг 90% от Брутният вътрешен продукт, ние имаме 21%. Техният бюджетен недостиг е 7% от Брутният вътрешен продукт, нашият - 4,1%. Три страни от еврозоната имат по-голяма инфлация от нас. Тук има някаква политическа поръчка. Българите би трябвало да сме сигурни, че към 1 януари 2024 година българската стопанска система ще бъде конкурентоспособна. Да се водим от интереса на България, а освен на Европейски Съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР