Не можел да спи от викове и дървеници Съдът отхвърли

...
Не можел да спи от викове и дървеници Съдът отхвърли
Коментари Харесай

Затворник иска 40 000 лeвa, живял с 15 души, докато ремонтират килиите

Не можел да спи от крясъци и дървеници Съдът отхвърли желае му

Затворник опита да осъди Главна дирекция “Изпълнение на наказванията ” за 40 хиляди лева, тъй като бил на тясно, до момента в който ремонтират килията му. Съдът в Кюстендил обаче отхвърли молбата му.

А. С. се оплаква, че бил в неприятни условия в пандиза в Бобов дол от 1 януари до 17 май 2019 година Тогава го настанили в килия с още 15 индивида и бил лишен от полагащите му се 4 кв. м повърхност. Не могъл да се наспива от виковете на останалите лишени от независимост, бил с една тоалетна за всички в килията, а душовете в банята не стигали. В желае си твърди още, че в спалното помещение било цялостно с дървеници, които го хапели.

В хода на делото обаче станало ясно, че през интервала, в който А. С. се оплаква от теснотията, в пандиза в Бобов дол били осъществени ремонт, цялостна замяна на ВиК и елинсталация в постройката, санитарните възли, спалните пространства, баните и кухненския блок, както и външно саниране. Сградата, която се ремонтирала, е с потенциал към 300 лишени от независимост, които за този интервал били краткотрайно настанени в други здания.

Затворникът не бил лишен нито от баня, нито от хигиенични пръскания срущу дървеници в килиите, се схванало в съда.

Магистратите са безапелационни, че въпреки и да е нарушена минималната жилищна повърхност в избран интервал, това не е грубо, нечовешко или унизително отношение по смисъла на Европейската спогодба за правата на индивида.

“Парадоксално е да се квалифицират дейности на администрацията по подобряването на изискванията в пандиза като съзнателно слагане на ограничения от независимост в неподходящи условия ”, стимулира се съдът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР