Не можех да повлияя на Путин, за него е важна

...
Не можех да повлияя на Путин, за него е важна
Коментари Харесай

Меркел не съжалява, че се е оттеглила: Не можела да влияе на Путин, за когото е важна само властта

„ Не можех да повлияя на Путин, за него е значима единствено властта “. Това съобщи някогашният немски канцлер Ангела Меркел “ в изявление за „ Шпигел “.

Пред медията Меркел още веднъж отбрани политиката си по отношение на Русия преди февруарската инвазия в Украйна, заявявайки, че не е имала опция да повлияе на Владимир Путин.

„ Опитах се да провеждам европейски договаряния с съветския президент и френския президент Еманюел Макрон през лятото на 2021 година Но нямах опция да го направя по собствен метод “, сподели Меркел пред немския вестник.

„ Всички знаеха, че напущам поста през есента “.

След четири мандата на поста, канцлерът Меркел напусна поста през декември 2021 година Тя посети Москва за финален път през август 2021 година и сподели пред немско новинарско списание, че „ всичко там е доста ясно: то е от позиция на силовата политика “. Тя добави: „ За Путин има значение единствено властта “.

Показателно е, че Путин е довел външния министър Сергей Лавров със себе си на последната им среща, сподели тя. Преди това двамата са разговаряли уединено, означи някогашният канцлер.

В изявлението Меркел споделя, че нейната позиция по Украйна в извършените в Минск мирни договаряния е дала време на Киев да се пази по-добре против съветската войска.

Меркел сподели, че не съжалява за напускането на поста през декември, само че съжалява, че нейното държавно управление не съумява да реализира прогрес освен по рецесията в Украйна, само че и по споровете в Молдова, Грузия, Сирия и Либия, в които е намесена Русия.

И тя, и Путин са имали директен опит от живота в комунистическа Източна Германия – тя е израснала там, а той е служил там като руски офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), извършвайки загадка разследваща активност. Путин владее немски, а Меркел съветски.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР