Не може всяка страна самостоятелно да поема разходите по поемането

...
Не може всяка страна самостоятелно да поема разходите по поемането
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска пари от ЕС за украинските бежанци

Не може всяка страна независимо да поема разноските по поемането на бежанския поток от Украйна. Това сподели пред публицисти министър председателят преди началото на неофициалната среща на върха във Версай.

Европейските сътрудници би трябвало да ни поддържат финансово – изключително страните, които сме покрай спора, акцентира министър-председателят.

По думите му това ще е едната тематика на лидерските диалози, а другата ще е енергийна. Според Петков не би се стигнало до прекъсване на съветския газ, само че, в случай че въпреки всичко това стане, България ще спре експорта на ток: „ Виждам схващане от европейските сътрудници, че в такава рискова обстановка това би било допустимо “.

Премиерът не се ангажира със периоди по кое време България ще е самостоятелна от съветските енергийни източници, само че акцентира, че ще се вършат огромни вложения във ВЕИ мощности и акумулатори. По думите му би трябвало да се търси грантов механизъм поради рекордните газови цени, а не общ европейски заем.

беше безапелационен за Украйна: „ Мястото ѝ е в Европейския съюз, въпросът е по кое време “. По думите му разширението на ЕС на изток е добра вест за България, тъй като по този начин стопираме да бъдем гранична страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР