Не може върху темата - дали семейството на Иван Гешев

...
Не може върху темата - дали семейството на Иван Гешев
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Обмислям да предложа освобождаването на Ясен Тодоров

" Не може върху тематиката - дали фамилията на Иван Гешев е било с него в колата при случай, да се построява нервност. Това не е централна тематика. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е значим... Чест на пагона е да бъдеш честен, етичен, правилен, само че това не значи, че се погазват правни правила ".

Това разясни пред БНР Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа и заместител основен прокурор.

И добави, че израелският специалист, изпратен на мястото, е направил образен оглед.

" Никой от сътрудниците ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушавания... Ако той има такава експертиза, каквато се твърди, той би могъл да има справедлив взор. С този специалист се основава ненужна нервност ".

По думите му според Наказателно-процесуален кодекс информация по съответния проблем може да изнася единствено наблюдаващият прокурор по делото или длъжностни лица, за които той даде позволение.

" Обмислям дали да не предложа на Висш съдебен съвет освобождението на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена работа... Медийните му изяви са персонални, те не се съгласувани с мен или с Национална следствена служба ", сподели Сарафов.

Той е безапелационен, че няма да подаде оставка, в случай че такава му бъде поискана.

В предаването " Нещо повече " Сарафов разясни, че в неговото свободно изразено мнение има рецензии, които няма да се поколебая да ги каже и на основния прокурор Иван Гешев.

" Може би е назрял моментът да му кажа персонално, че някои неща може би би трябвало да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, по този начин и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата би трябвало да промени много от общественото си говорене, от своя образ, би трябвало да излезе от Народното събрание и ромските махали, да се върне в правосъдните зали. Прокуратурата би трябвало да излезе от доста места ", сподели той.

По думите му основният прокурор е трябвало да излезе след случая измежду сътрудниците си. И беше безапелационен, че следствието ще се води оптимално отговорно и професионално. Работи се по всички версии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР