Не може върху темата – дали семейството на Иван Гешев

...
Не може върху темата – дали семейството на Иван Гешев
Коментари Харесай

Сарафов: Мисля да уволня Ясен Тодоров

„ Не може върху тематиката – дали фамилията на Иван Гешев е било с него в колата при случай, да се построява нервност. Това не е централна тематика. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е важен…  Чест на пагона е да бъдеш честен, етичен, правилен, само че това не значи, че се погазват правни правила „.

Това разясни пред БНР Борислав Сарафов, директор на Националната следствена работа и заместител основен прокурор.

И добави, че  израелският специалист, изпратен на мястото, е направил образен оглед :

„ Никой от сътрудниците ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушения…  Ако той има такава експертиза, каквато се твърди, той би могъл да има справедлив взор . С този специалист се основава ненужна нервност “.

По думите му  според Наказателно-процесуален кодекс информация по съответния проблем може да изнася единствено наблюдаващият прокурор по делото  или длъжностни лица, за които той даде позволение.

„ Обмислям  дали да не предложа на Висш съдебен съвет освобождението на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена работа … Медийните му изяви са персонални, те не се съгласувани с мен или с Национална следствена служба “.

Той е  безапелационен, че няма да подаде оставка, в случай че такава му бъде поискана .

В предаването „ Нещо повече “ Сарафов разясни, че в неговото свободно изразено мнение  има рецензии, които няма да се поколебая да ги каже и на основния прокурор Иван Гешев .

„ Може би е назрял моментът да му кажа персонално, че някои неща може би би трябвало да се поправят, да се артикулират.  Както прокуратурата навлезе в политиката, по този начин и политиката навлезе в прокуратурата . Прокуратурата би трябвало да промени много от общественото си говорене, от своя образ, би трябвало да излезе от Народното събрание и ромските махали, да се върне в правосъдните зали.  Прокуратурата би трябвало да излезе от доста места „.

По думите му основният прокурор е трябвало да излезе след случая измежду сътрудниците си. И беше безапелационен, че  следствието ще се води оптимално отговорно и професионално . Работи се по всички версии.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР