Не може в 21 век да отчитаме протоколите в чували.

...
Не може в 21 век да отчитаме протоколите в чували.
Коментари Харесай

Кметът на Разлог: Не може в 21 век да отчитаме протоколите в чували, това е безобразие

" Не може в 21 век да отчитаме протоколите в чували. Това е безсрамие ". Такова мнение изрече във Фейсбук кметът на Разлог инж..
" Членовете на секционните комисии от Разлог са тръгнали в 3 часа през нощта за Благоевград и под защита висят 15 часа без храна и вода, до момента в който им пристигна редът, с цел да обработят протоколите им. Знаете ли какъв брой губи България от отстъстващи хора през днешния ден? Ами нервите. Ами пандемичната конюнктура и рискът, на който са изложени? На идващите избори протоколи няма да има, тъй като няма да се намерят хора, които да желаят да вземат участие в секционните комисии.
 Доц. Наталия Киселова: Ако никой не сформира държавно управление, президентът разпуска Народното събрание и назначава нови избори Доц. Наталия Киселова: Ако никой не сформира държавно управление, президентът разпуска Народното събрание и назначава нови избори
В Конституцията е планувано, че в едномесечен период от провеждането на изборите президентът би трябвало да свика Народно заседание, т.е. до 4...
Не може 27 членове на Европейския съюз да ръководят Европа с видеокоферентни връзки, а ние да предаваме протоколите в чували. Толкова ли е мъчно ЦИК да даде по един електронен автограф на ръководителите на секциите, да се сканира протоколът и се изпрати, правилно подписан. ЦИК вслушва ли се в хората с опит в изборите – не. Коментираха се, че са комплицирани протоколите – не се взеха ограничения. И организацията е под всякаква рецензия. Ами какво пречи да се изнесат няколко центъра отвън Благоевград, да се изнесат работни места.
80% от хората от секциите в Разлог не желаят да чуят повече за избори. Това е недостатък на системата. Затова да се видят претенциите на партиите и най-важно е да се реши да се усъвършенства процесът и технологията на гласоподаване и отчитане на гласовете. Крайно време е този развой да се цифровизира, да се сътвори електронна връзка. Европа се ръководи по този начин, децата учат онлайн, ние не можем електронно да организираме процеса, за какво? Това разхищаване на нерви, на хора води до това, че няма кой да се хване да работи на идващите избори. Алармата в тази посока бие грубо ", безапелационен е инж. Красимир Герчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР