Не може с лека ръка да се убива един бизнес.

...
Не може с лека ръка да се убива един бизнес.
Коментари Харесай

Свиневъди: Не може с лека ръка да се убива един бизнес

Не може с лека ръка да се убива един бизнес. Това съобщи доктор Димитрова от свинекомплекса в Голямо Враново, която упорства да се запазят 17 000 живи свине, защото взетите проби не са отчели никакво съществуване на вирус на Африканска чума по свинете.

Д-р Димитрова е безапелационна, че останалите животни могат да се подложат на контрол да се разбере има ли вирус или не. Тези животни могат да останат при нас, да се отгледат, безапелационна е тя. Всички проби са негативни, желаят да умъртвят още 17 000 свине.

Нито едно обезщетение не може да върне загубата. Този свинекомплекс съществува от 40 година, непрестанно работи, сподели доктор Димитрова. Тя дефинира като самоубийство унищожаването на всички животни и опита им да бъдат сменени с нови.

Складовете на свинефермата са блокирани - блокирали са стоката в хладилниците, не се дава придвижване на готовата продукция, която има период на произвеждане.

" На някои от тях им изтече срокът на валидност. Само в сушилнята имаме към 6 тона суровосушени артикули. Непрекъснато в нашия свинекомплекс има представители на БАБХ, най-малко двама. За никого не сме рискови ", сподели доктор Димитрова.

В свинефермата на Голямо Враново са взети 1500 проби, всички от тях са негативни. " Нямаме смъртност, няма умрели свине от африканска чума ", обявиха от фермата.

От 30-ти юли са разказани всички визити на свинекомплекса. Влиза лекар, който ревизира умрелите свине, взема проба и я праща за проучване за африканска чума. Пробите са единствено от умрели свине под надзор на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ).

Нормално е да има смъртност в огромен свинекомплекс. Тя се пресмята, има планова смъртност, разясниха от фермата.

Те упорстват за поддръжка от управляващите и насочиха зов към премиера: " Истината е с нас, а не силата. Дали е по-важно да се спасят работни места. Бюджетът на България не би трябвало да се раздава с лека ръка ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР