Не може основание за забавяне на мандата да бъде нещо

...
Не може основание за забавяне на мандата да бъде нещо
Коментари Харесай

Бавене на мандата е оправдано, но само с цел съставяне на кабинет, обясни доц. Киселова

" Не може съображение за закъснение на мандата да бъде нещо друго с изключение на сформиране на държавно управление или опит за сформиране на държавно управление ", добави доцент Наталия Киселова. 

Това съобщи пред БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

" Въпросът за рационалния период в общественото право е друг от периода в частното право, защото в частното право тогава, когато няма период, се дължи незабавно, в общественото право разбирането е, че това е с оглед конюнктурата или някакви други събития, които могат да повлияят на хода на политическия развой ", изясни доцент Киселова.

През изминалата година разбирането, че седемте дни, които има групата (получила мандат за сформиране на държавно управление - б.р.) да дефинира претендент за министър-председател, към този момент са тълкувани по друг метод.

Нормално е това да дава опция тази година на парламентарната група още веднъж да разтегли периода.

Миналата година сделката за разтеглянето на периода не е била единствено с президента, всички политически субекти са желали да се извършат избрани промени, респективно да има непоклатимост при разпускането на Народното събрание, сподели доцент Киселова.

Припомняме, чака се днес на Национален съвет на БСП да бъдат разисквани двата разновидността, които през вчерашния ден са прегледани на Изпълнителното бюро на партията за сформиране на държавно управление с третия и финален изследователски мандат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР