Не може МВР да бъде оставено само в борбата с

...
Не може МВР да бъде оставено само в борбата с
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Не може МВР да бъде оставено само в борбата с мигрантите, предлагаме завишаване на наказанията

Не може Министерство на вътрешните работи да бъде оставено единствено в битката с мигрантите, предлагаме завишаване на наказванията. Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на брифинг в Министерския съвет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Днес подписах писма до всички парламентарни групи в Народно събрание. Те съдържат план на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта му по член 279 - 281, който касае трафика на незаконни мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на на наказванията, предприемане на спомагателни ограничения, конфискуване на имущество, както и налагане на санкции в огромни размери, когато се употребяват коли чартърен или на лизинг. Целта на този законопроект да бъде подпомогнато МВР в битката си с последните прояви на този незаконен трафик, да бъдат предпазени нашите чиновници. Нашият разбор сочи, че главната причина за това са ниските санкции на този тип престъпност у нас и това, че не са криминализирани всички действия, свързани с този трафик ", акцентира министърът.

" Лицата, които ние стопираме, задържаме, знаете какъв брой мъчно, след ден-два още веднъж се озовават на пътищата, натоварили нови мигранти. Това не може да продължава. Последният образец е прочетената присъда на индивида, наел рейса - палач в Бургас. Не мога да приема, че условна присъда може да получи човек, директно виновен за гибелта на двама полицейски чиновници. Не може Министерство на вътрешните работи да бъде оставено единствено в тази битка. Разчитам на поддръжка и на помощ не за мен, а за Министерството на вътрешните работи ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР