Не може едно подобно драстично повишение на газа да се

...
Не може едно подобно драстично повишение на газа да се
Коментари Харесай

Рашков за Булгаргаз: От събраните досега доказателства може да се каже, че има виновни лица

" Не може едно сходно фрапантно покачване на газа да се оправдава елементарно единствено с външни фактори. Това подозрение не насочи към задачата да изясним да ли е единствено по този начин. Образувано е досъдебно произвеждане, а Министерство на вътрешните работи не работи своеволно - работи под надзора на прокуратурата ", това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков пред Комисията по вътрешна сигурност към Народното събрание.

" Събираме материали от към 10-15 дни ", посочи Рашков.

" Не може едно държавно сдружение да подписва такива покупко-продажби, които водят до повишаване на газа за бизнеса и елементарния жител, което демонстрира, че явно това сдружение не е държавно. Второ нелогично е, че това сдружение възнамерява за зимния интервал да има по-малко доставки, в сравнение с през летния интервал, макар че и това може да има пояснение. Но този факт впечатлява, въпреки всичко логичен не е по този начин ", сподели още вътрешният министър.

" Ние считаме, че работейки всекидневно по този въпрос нещата опират до КЕВР. Стигнали сме до там, събираме доказателства и от там. Какво ще излезе най-после - никой не може да каже, тъй като сме първоначално. Но от събраните до в този момент доказателства може да се каже, че има отговорни лица. Насоката е, че ще можем да обвиним някои лица по тези случаи ", акцентира Рашков.

" Успоредно с това работим върху производството на електрическа енергия и нейната продажба ", посочи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР