Не може държавата да стои с гръб към гражданите. Призовавам

...
Не може държавата да стои с гръб към гражданите. Призовавам
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил: Не може държавата да стои с гръб към гражданите

" Не може страната да стои с тил към жителите. Призовавам за бързо вразумяване ". Това сподели на конференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

„ Преди две седмици, когато бях на среща в районното министерство, на входа ми позвъни чиновник на министерството и ми сподели, че утвърждават заявките ни за шестте села, за финансиране на водопроводи, като ще ни изпратят публично писмо за удостоверение, че ще ни финансират за планиране, а по-късно да подадем и искане, с цел да може да се финансира и самото строителство.

Предупредиха ни да стартираме да приготвяме публичните поръчки. Онзи ден с изключителна паника чухме, че тези пари не са отпуснати “, сподели Петър Паунов. Кметът уточни, че е бил на среща на групата „ Региони в напредък “, където е доказано, че финансовото министерство е отказало да финансира плановете към районното министерство.

Това значи, че шестте села от община Кюстендил, в това число и седмо - село Гърляно, за тях страната се обръща с тил. Кметът Петър Паунов уточни, че обръщайки тил на общините, се обръща тил на всеки един от хората.

„ С извънредно оскърбление следя неглежирането, неуместното отношение към локалната власт. Всички ръководещи по сложния метод схващат нещата, че да дадеш 5 лв. в точния момент в общините, спестяваш 500 лв. или 5 000 лв. на страната “, сподели Петър Паунов.

Той уточни, че има липса на връзка. Отрязани са пътната инфраструктура, ВиК структурата. Държавата още веднъж е посочила, че отсъства, когато би трябвало да поддържа своите съграждани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР