Не може да затваряме врати пред България и Румъния! Аз

...
Не може да затваряме врати пред България и Румъния! Аз
Коментари Харесай

Кючюк от ЕП: Българите и румънците не са по-малко европейци! Време е да станем част от Шенген!

„ Не може да затваряме порти пред България и Румъния! Аз не желая да стигматизирам тези жители, те не са по-малко жители от всички останали – германци, французи, австрийци, холандци! “, това съобщи Илхан Кючюк във вчерашния спор за присъединение към Шенгенското пространство.

 

Лидерът на европейските либерали насочи рецензии към Европейския съвет във връзка двете страни, спиращи България и Румъния по пътя им към Шенген. 

 

„ Не е заслужено това! И никой не би трябвало да го поддържа! Радостно е, че имаме поддръжката на Европейския парламент и на Европейската комисия, само че е време Европейския съвет да прояви политическа зрялост и най-сетне двете страни, които са голямото затруднение пред присъединението на България и Румъния към Шенген, да дадат зелена светлина! “, безапелационен бе Кючюк.

 

По думите му този спор е за същността на Европейския съюз, който тъкмо в този миг би трябвало да покаже политическо и морално единение. И акцентира, че не може да продължава стигматизирането на европейските жители, нито пък да има двойно качество европейски жители – едни, които са с по-големи привилегии и други, които нямат привилегии.

 

В зала той прикани сътрудниците си да гласоподават с болшинство в поддръжка на петицията на Европейския парламент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР