Не може да ви покажем лицата и имената им, но

...
Не може да ви покажем лицата и имената им, но
Коментари Харесай

Българските „Тюлени“: Готови за акция по суша, въздух и вода

Не може да ви покажем лицата и имената им, само че зад маските стоят едни от най-подготвените бойци във военноморските ни сили. Това са специфичните елементи от именитото формирование 22 580, известно като отделение „ Тихина “. С други думи – българските „ Тюлени “.

Техният брой е 150 и извършват специфичните задания на Военноморските сили. За задачата се готвят всекидневно по въздух, суша и вода.
Снимка: bTV
„ Здравословното положение би трябвало да е чудесно. Трябва да дава отговор на избрани критерии за работа под вода, над вода и за осъществяване на парашутни скокове. Важна е физическата подготовка. Разбирате, допускам, че плувно-гмуркаческата подготовка на подобен вид бойци би трябвало да е на равнище “, изясни командирът на Морския специфичен отряд кап. II сан Герман Славов.
Снимка: bTV
Едно от първите неща, на които се образоват морските командоси е да преодоляват физическата болежка. Обичайните им тренировки включват да вземем за пример 10-километра тичане и 5-километра плуване със снаряжение. Командирът счита, че отрядът има „ много положително равнище “ на подготвеност, само че „ постоянно има какво да се желае, какво да се търси, какво да се реализира “.
Български командоси минават рисково обучение Те усвояват скокове от хеликоптер от дребна височина
Свръхтежките тренировки обаче са единствено част от подготовката. За да извършват своите задания, те са подготвени да имат цялостен надзор над инстинкта си за самозапазване. И даже в най-критичните моменти той да се подчинява на тях, а не те – на него. „ Просто нашата специалност го изисква да ги потискаме тези усеща, да ги оставяме на назад във времето и да се оправяме с всеки един проблем и с всяка една обстановка. Да действаме съответно “, споделя един от командосите.
Снимка: bTV
Той и сътрудниците му споделят, че специалността им е по-скоро предопределение, за което се изисква доста хъс, мотивация и възприятие на дълг към родината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР