Не може да става и дума за влизане на Сърбия

...
Не може да става и дума за влизане на Сърбия
Коментари Харесай

Сръбски министър с много скандална реч: Няма да влизаме в НАТО!

Не може да става и дума за влизане на Сърбия в НАТО и за сръбски наказания против Русия, съобщи военният министър Александар Вулин. Той произнесе тирада на военното летище Байтаница при честването на Деня на авиацията, съобщи БГНЕС.

„ За това че Сърбия ще стане член на НАТО не се обелва и дума. Ако някой мисли, че би трябвало да бъде притиснат той (президентът Александар Вучич), усилието не си коства, тъй като президентът няма да вкара наказания против Русия и няма да разреши Сърбия да влезе в НАТО. Вучич е единственият политик в Сърбия, който може да се опълчи на натиска по въпроса за присъединението към НАТО и антируските наказания “, уточни Вулин.

По-рано през днешния ден сръбският президент съобщи пред някогашния италиански външен министър Франко Фратини, че Белград ще продължи да пази суверенитета и независимостта си, макар засилващият се напън извън.

Официалният външнополитически курс на Сърбия планува влизане в Европейски Съюз при опазване на другарските връзки с Русия и Китай и развиване на връзките със Съединени американски щати. Белград счита да запази неутралитет във военно отношение, отказвайки да влиза във военни блокове, в това число в НАТО.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР