Не може да си затваряме очите, че един от най-сериозните

...
Не може да си затваряме очите, че един от най-сериозните
Коментари Харесай

Крум Зарков: НС трябва да излъчи членове във ВСС и Конституционния съд

Не може да си затваряме очите, че един от най-сериозните въпроси е това, че Народното събрание би трябвало да излъчи членове в разнообразни органи, измежду които Висш съдебен съвет и Конституционният съд. Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо на съвещание на комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че има писмо от ръководителя на Конституционния съд Павлина Панова за попълване на състава на съда. 

Зарков напомни мнение на Венецианската комисия, която показва, че въпросът за отчетност и надзор на основния прокурор отива надалеч оттатък неговото наказателно гонене.

Статутът и пълномощията на основния прокурор е въпрос, който продължава да стои, уточни Зарков.

В края на октомври Венецианската комисия даде позитивна оценка на концепциите за законодателни промени, свързани с отговорността на основния прокурор. Текстовете бяха изпратени от предходния екип на Министерството на правораздаването. Комисията уточни в мнението си, че е нужен по-цялостен метод, който да включва освен следствието на основния прокурор. Венецианската комисия е на мнение, че задачата за възстановяване на отчетността на основния прокурор не може да бъде реализирана единствено с смяна на разпоредбите за наказателно следствие. За постигането на тази цел може да бъде нужен по-цялостен метод, в това число във връзка с Висшия правосъден съвет (ВСС), се показва в заключителните бележки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР