Не може да си политически лидер и президент, трябва да

...
Не може да си политически лидер и президент, трябва да
Коментари Харесай

Кирил Петков призова Радев да избере дали ще е президент или политически лидер

" Не може да си политически водач и президент, би трябвало да си избереш едно от двете, " съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Повод за думите му стана изявлението на президента за " неизбежна " поява за нова антиправителствена политическа мощ.

По-рано през днешния ден Радев отхвърли да удостовери изрично дали би застанал отпред на нов политически план, като разяснява единствено, че обстановката е такава, че " появяването на опция е неизбежна ".

В последните дни Делян Пеевски нападна президента, като заприказва за хипотетична корупция в президенството и изиска информация от службите за " касиерите на президента " и " пътя на Копринката ". Пеевски и Радев си размениха и серия " любезности " като " Мистър Кеш " и " господин Магнитски ".

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " не пожела да " влезе в това говорене "

" Искам да имаме служби, прокуратура, които да работят. Затова трябваше да имаме промяна в ДАНС, мисля, че е пристигнало времето това да се случи. Корупцията може да бъде реалност във всяка една институция, изключително, когато има монополизиране на властта ", сподели Петков в отговор на журналистически въпрос.

За ролята на Движение за права и свободи в ръководството той отговори, че измененията в конституцията са факт.

" Оттук нататък значимото е да съберем положителни претенденти за регулаторите ", съобщи Петков и уточни като образец за хората, които ще търсят арбитър Белазелков.

" Това е моделът, който ще търсим - почтени хора, които имат добра известност. Хора, на които никой не може да се обажда и са самостоятелни, " изясни още Петков.

Според него задачата е институциите да работят дейно без значение от хората, които са в тях, с цел да има правова страна.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР