Не може да се прави паралел от този период, в

...
Не може да се прави паралел от този период, в
Коментари Харесай

Цветанов: Странно ми е да коментирам задържането на Борисов

" Не може да се прави паралел от този интервал, в който бях министър на вътрешните работи, тъй като всички дейности ги правехме взаимно с прокуратурата и със правосъдни решения, които бяха за непрекъснат арест ".

Това съобщи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV1 и TV+. във връзка ареста на Борисов някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Странно ми е да разясня това задържане на Борисов. Чакаме съдът, с цел да се види дали тези наказателно-процесуални дейности са били издържани ", сподели той.

" Нямаше безусловно никакво противодействие и имаше цялостно подпомагане от негова страна ", добави още някогашният вътрешен министър.

Имало ли е среща на Борисов, Петкова и Дончев с хората от забранителния лист на Европейски Съюз - Александър Бабаков и Александър Воробьов? Дали тези лица не са тези, които дефинираха концепцията и тактиката за „ Турски поток “, която подписа Теменужка Петкова в Санкт Петербург - попита обаче Цветан Цветанов.

Питането му за провеждането на среща с Бабаков и Воробьов се отнася за интервала от есента на 2014 година до реализирането на " Турски поток ".

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

На въпрос участвал ли е на среща Борисов-Решетников, Цветанов съобщи, че не е бил на сходна среща и не е осведомен за провеждането на такава.

„ В ръководството на Борисов се осъществиха съветските енергийни планове, които обслужват непознати ползи, само че не и националните. В интервала на осъществяване на този план ние имахме президент на страната в лицето на Румен Радев и съпротива в Народното събрание от страна на Българска социалистическа партия с ръководител Корнелия Нинова, само че нито едно от тези политически лица не предприе политически дейности “, сподели още Цветан Цветанов.

Само преди няколко дни при обиска изработен на PR-ката на Борисов Севдалина Арнаудова стана ясно, че брачният партньор ѝ кара автомобил на компания „ Аркад “, която построи „ Турски поток “. Съпругът ѝ е в борда на „ Булгартрансгаз “. В тази връзка Цветанов пита министър-председателят Кирил Петков няма ли да бъде заменено управлението на „ Булгартрансгаз “ и няма ли да бъдат заличени доказателствата при едно вероятно следствие, в ущърб на националната ни сигурност и обслужването на непознати ползи.

По думите му с възлагането на поръчката по построяването на „ Турски поток “ на „ Аркад “ са били превъзложени действия единствено на съветски и беларуски компании.

Той акцентира, че разликите му с Борисов са били по съветската ос и напомни позицията си по случая „ Скрипал “.

Относно държанието, което демонстрира министър-председателят Кирил Петков по тематиката за войната в Украйна Цветанов съобщи, че не би трябвало да не помни, че носи политическата отговорност и без значение какво ще му коства, той би трябвало да пази националните ни ползи и че страната ни е деен член на НАТО и Европейски Съюз.

„ Кирил Петков не показва ясно държание по значимите за страната ни тематики “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България.

„ Тежката политическа борба не ни дава опцията да сме ясни за бъдещето. Пропутинското въодушевление стартира да се окопитва. Имаме доста тежък институционален проблем. По-голямата опасност за националната ни сигурност е тази институционална противопоставеност, която има сред съответните институции и техните ръководители. Това ще ни отдалечи от опцията да имаме ясна национална позиция по значими тематики на интернационалните конгреси “, акцентира Цветанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР