Не може да се очаква от външните граници сами да

...
Не може да се очаква от външните граници сами да
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Проблемите в Шенген идват от вътрешните държави

Не може да се чака от външните граници сами да опазят мигрантския напън
Българският министър председател приказва пред Екологичен потенциал за пръв път от 5 години, това е рядка опция, която би трябвало да ни прави горди. В района имаме доста мощен глас, само че занапред се приказва и за пренареждане на евроинституциите. Липсва ми заявяване на позицията на България през последните години. Продължаваме да се молим да ни одобряват в Шенген, по този начин не се водят европейски политики. Това сподели някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин за предаването " Твоят ден " на Нова телевизия.

„ Речта на Денков пред Екологичен потенциал беше естествена, съвсем нищо няма за нея в европейските медии. Когато имаш такава неповторима опция, отиваш, с цел да кажеш нещо, а не с цел да повториш неща, които всички приказват. Липсва ми българска самодейност, нещо, с което да сме присъщи и да увлечем другите страни ”, добави Калфин.

Според Калфин изборите в Нидерландия са извоювани от крайнодясна националистическа партия, което няма да направи по-лесно приемането ни в Шенген.

" Въпросът е България да има самочувствие да е обвързвана с нещо и да твърди, че с европейските си политики може да дефинира бъдещето на Европейски Съюз. Това не се вижда изобщо в българските позиции в последните години. Проблемите в Шенген идват от вътрешните страни, не може да се чака от външните граници сами да опазят мигрантския напън. Ще има промяна в пространството за свободно придвижване. Европейски Съюз е огромна машина за договаряния, а участвайки в тях, България би могла да отбрани позиции, даже когато става дума за значими за Австрия и Нидерландия въпроси ", съобщи Калфин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР