Не може да се говори за политически чадър на Митьо

...
Не може да се говори за политически чадър на Митьо
Коментари Харесай

Митьо Очите бил удачен за някои, загатна Ботьо Ботев

" Не може да се приказва за политически чадър на Митьо Очите. По-скоро може да става дума за друго въздействие на избрани политически фигури. " Това съобщи пред Българска национална телевизия криминалистът Ботьо Ботев във връзка изгонването на Димитър Желязков в България през днешния ден.

По думите му има действен интерес на службите и по тази причина се е забавило неговото връщане в страната.

" Турските служби са изключителни експерти ", акцентира Ботев.

Според него Митьо Очите съставлява огромен интерес за службите.

" Той е една персона, която беше твърда удачна и нужна на някои хора ", посочи криминалистът.

Ботев е на мнение, че развиването на публичните процеси по това време са благоприятствали за основаването на сходни структури като тази на Митьо Очите.

По отношение на покушенията против Желязков, криминалистът изясни, че има 2 действителни опита и още един, който бил подготвян, само че не се осъществил.

Според него той е богоизбран, защото бил поръчван няколко пъти.

За това какъв брой време ще продължи процеса против Желязков, криминалистът съобщи, че не може да даде някакъв период, само че съгласно него са се събрали задоволително годни доказателства по случая.

Николай Радулов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и специалист по сигурността, съобщи пред bTV, че Митьо Очите е бил в доста неприятни условия в пандиза в Турция.

Той уточни, че най-вероятно Митьо Очите е бил съществено лишен от опциите за връзка в турски затвор.

" Смятам, че в случай че за тези шест месеца прокуратурата, взаимно с Министерство на вътрешните работи, работят както би трябвало, биха могли да съберат извънредно доста доказателства за ролята и въздействието на Митьо Очите в престъпността по Черноморието ", добави той.

Радулов е на мнение, че има възможност и да се стигне до съглашение с прокуратурата и Желязков да получи присъда от 2-3 години и да си управлява бизнеса от пандиза.

По думите му хората по морето са уплашени за бизнеса си.

Припомняме, че през днешния ден Димитър Желязков ще бъде екстрадиран от Турция с полет от Истанбул.

След което, с постоянен полет, Димитър Желязков ще дойде в България.

Решението за екстрадицията на Димитър Желязков - Митьо Очите беше издадено през октомври предходната година от съд в Турция. Тогава обаче към момента не беше ясно по кое време Желязков ще бъде предаден на българските управляващи.

Той беше арестуван в южната ни съседка през април 2018 година, откакто бешеобявен за общодържавно търсене, защото съумя да се изплъзне при спецакция по Южното Черноморие, извършена от ГДБОП. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР