Не може да се говори за криза в СОС, но

...
Не може да се говори за криза в СОС, но
Коментари Харесай

Андрей Зографски : Симптоматично е кой точно не иска Борис Бонев за председател на СОС

Не може да се приказва за рецесия в СОС, само че несъмнено няма позитивно развиване. Сериозно работим, почнали сме обещаната проверка. Новината от през вчерашния ден е, че Столична община е дала на 19 частни компании да се грижат за зелената система на София. Така един град не може да бъде ръководен. Това съобщи Андрей Зографски, общински консултант в СОС от „ “-„ “-„ “.

„ Ние от ПП-ДБ-СС от дълго време подлагаме на критика този метод на ръководство на града. Ясно е, че сегашният модел на ръководство на София капитулира “, акцентира той.

Относно възможна коалиция с, той изясни: „ Това са спекулации, които към този момент са опровергани от живия живот. Вече трети път подаваме ръка, изпращаме предложения, с цел да стартираме диалозите с всички политически групи в СОС, с цел да забележим можем ли да намерим пресечните ни точки. “

„ Симптоматично е кой тъкмо не желае за ръководител на СОС. Какъв е претекстът на останалите партии? Искат слаб човек, слаба фигура, която да оглави тази значима институция. Искаме всички обединения да схванат, че освен ние носим отговорността – да, ние носим най-голямата отговорност, само че другите не може да са абдикирали. 38 съветници стават вечно в съпротива – това е отвод от ръководство, отвод да се борят за уговорките, които са дали на своите гласоподаватели “, счита той.

„ Нито аз персонално, или пък ПП-ДБ-СС отредихме трето място на на изборите – това е оценка на жителите за тях. Кой ще оглави СОС би трябвало да бъде резултат от диалози за цели и хрумвания. Всички решения няма да бъдат нито леки, нито безболезнени “, безапелационен е Зографски.

По думите му Вили Лилков не би бил добър избор, тъй като получил доста дребна поддръжка от жителите, „ а и имам съществени подозрения за неговата преценка, защото той обществено поддържа Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска през 2019 година “

„ Въпросът е с кого се прави ръководството, има ли храброст най-сетне да се затвори страницата, въплъщение на корупционния модел “, добави още той.

Относно възбраната за остарели коли в центъра на столицата, той съобщи: „ Те са неразрешени от предходния Общински съвет. Не работи органът, който може да анулира тази разпоредба. Столична община е наказана по този въпрос, тя е задължена да вкара всички вероятни ограничения против замърсяването на въздуха. Няма друга европейска страна, която да разрешава свободен импорт на толкоз остарели коли, които са и рискови, и доста замърсяващи. “

Като причина за падналите клони, които не престават да стоят по улиците на София, той уточни многото частни компании, които би трябвало да работят по разчистването.

„ Общината би трябвало да остане мажоритарен притежател на топлофикация. Искаме да върнем услугите в общински ръце “, безапелационен е той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР