„Не може да произвеждаме само работна ръка и да бъдем

...
„Не може да произвеждаме само работна ръка и да бъдем
Коментари Харесай

Петър Курумбашев във Враца: Не може да произвеждаме само работна ръка и да бъдем винаги в ролята на подизпълнител

„ Не може да произвеждаме единствено работна ръка и да бъдем постоянно в ролята на подизпълнител. Трябва да се развиваме; да се развиват стопанската система и производството ни “, съобщи Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, на среща с младежи във Враца.
По думите на Курумбашев има стратегии европейски стратегии, които работят, като да вземем за пример финансови тласъци от 3 до 6 месеца за работодатели, които да наемат младежи на работа. „ Не съм сигурен, обаче, че тези стратегии работят в България “, сподели още евродепутатът.
„ ГЕРБ са известни със обществената си апатия “, счита Курумбашев. „ Когато приказваме за политиката на доближаване на Европейски Съюз и така наречен „ кохезионни фондове “, би трябвало да си зададем въпроса за какво тези средства не се насочват към действителни проблеми на хората, за възстановяване на живота им, а за градеж на ненужни уреди. Не може да чакаме пари от Европейски Съюз за политики, които ние сами не прилагаме. “
„ Първо би трябвало да забележим какви средства и какви политики има България към най-бедните си райони и чак тогава да желаеме каквото и да е от Европа “.
По време на срещата младежите разискаха с Петър Курумбашев и тематиката за отбраната на персоналните данни в интернет и въздействието на обществените медии в изборите на други страни.
„ Може ли медии в други страни да избират държавното управление в България, да вземем за пример? “, попита Курумбашев. Евродепутатът разясни, че се чака Европейският парламент да одобри регулация за отбрана на персоналните данни на жителите на Европейски Съюз.
По думите на Петър Курумбашев е извънредно време „ Facebook “ да стартира да заплаща налог и в България. „ Компания, която има доходи в размер 40 милиарда $, би трябвало да заплаща налози за приходите, които генерира в съответните страни “.
На срещата, проведена от ръководителя на Младежкото обединяване в БСП-Враца Павел Пешов, участваха народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Иванов и Иван Генов, както и ръководителят на Областния съвет на алените във Враца Ивайло Лилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР