„Не може да продължава така. Не мога да се примиря

...
„Не може да продължава така. Не мога да се примиря
Коментари Харесай

Ужасени родители: Смъртна опасност дебне децата ни на един к...

„ Не може да продължава по този начин. Не мога да се примиря с обстоятелството, че единствено след 5 минути детето ми може да го няма поради някаква тъпота в обществените мрежи. Това приложение би трябвало да се изтрие и в никакъв случай повече да не вижда бял свят. Или най-малко да е единствено за пълнолетни и достъпът да е мощно следен. Сън не ме хваща единствено като знам, че и в телефона на моето дете имаше TikTok”. Това споделя 30-годишната майка Славена от Пловдив във Facebook, откакто осъзнала, че до приложението има достъп 8-годишният й наследник.

Темата за TikTok провокациите се дискутира необятно из форумите, из обществените мрежи, в наставнически и училищен платформи. Това е тематика за диалог сред майките в парка, на работното място, сред родителите у дома.

„ Марица “ беседва с 28-годишната Гергана, която е майка на 6-годишно момиче. Детето й борави с телефон, като към този момент не й се разрешава достъп до никакви обществени мрежи. Но Гергана се притеснява, че този миг ще настъпи.

„ Телефонът се трансформира в оръжие в ръцете на децата. На клик разстояние там има всевъзможни рискове. Със сигурност не може да се забрани на детето да има мобилно устройство, още по-малко може да се следи 24/7 какво прави с него. Не е неприятно най-малко понякога да се поглежда какви уеб сайтове и мрежи употребява. Остава рискът от закъсняла реакция обаче. Според мен би трябвало доста интензивно да се приказва за всички тези рискове, а не отговорността да се трансферира напълно на родителите. Да, ние сме най-важното звено, само че би трябвало полиция, учители, всевъзможни специалисти да повтарят и изясняват до какво могат да доведат обществените мрежи и преместването на цялото всекидневие в тях. Не виждам обаче такава угриженост за децата. Обикновено би трябвало да се случи нещо съдбовно, с цел да се приказва. Но и тогава всяко знамение е за три дни “, разяснява тя.

Гергана е на мнение, че няма по какъв начин да се отстранен сходни приложения, само че несъмнено би трябвало да се ускори контролът на наличието в тях.

Призивите на родителите към този момент остават безгласни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР