Не може да отидеш да биеш баби по границите и

...
Не може да отидеш да биеш баби по границите и
Коментари Харесай

Мишо Шамара: Не може да биеш баби на границите и вместо да те накажат, да станеш вицепремиер

" Не може да отидеш да биеш баби по границите и вместо прокурорите да ти издигнат обвиняване, да станеш зам. министър-председател, да си един тип скинар, а в това време да си цялостния монгол в лице, прави се на растист, а генетично е цялостния Кемал Ататюрк ", разяснява Мишо Шамара дейностите на вицепремиера Валери Симеонов  на конференция по случай завръщането си в България за няколко извънредни концерта с " Гумени глави ".

" Абсурдно е да има расизъм в България, това ме отвращава, нетолерантността ме отвращава. Това, което се случва тук, е най-големия смях на света. След Тръмп несъмнено ", сподели Мишо, който към този момент 3 години обитава в Америка и дефинира президента на Съединени американски щати като " най-простия " подобен.

" Мисля, че Америка е най-прекрасното място на света, там е най-свободно, несправедливостите са доста по-малко съпоставяне с България. В България тавана е доста невисок, тук би трябвало да се живее с наведена глава. Малко късно направих избора да отпътува, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ", разяснява заминаването си Шамара.

" В Конституцията на Америка е записано, че свободата на словото е неприкосновена. Там хора с назад на моето мнение, да вземем за пример неонацистите, могат да си развяват знамената на улицата - в Европа това е неразрешено ", добавя той.

В момента Шамара приготвя ново студио в Америка, където да развива музиката си. " В Америка е прелестно, тук с изключение на Миле Китич няма кой да запишем ", пошегува се Шамар той и добави, че в Америка слуша всякаква музика, а огромна част от имената, построили класиката на американския хип-хоп даже са му другари: 

" В Америка одобрявам всякаква музика. Имам удоволствието и достойнството да бъда другар с митове от Чикаго, с помощта на тях съм на всеки максимален лайф на сцената. Влезнах зад сцената, Chuck D от Public Enemy ми вика " гепи ", с Ice Т пием текилки, а с Grandmaster Flash и Furious Five си приказваме. Това все едно да си мохамеданин и да отидеш в Мека или да си християнин и да отидеш на Божи гроб, т.е. може да ми викате Хаджимишо. "

" И като си приказваме за божественост в хип-хопа, в България той има три съществени мотора - Васко Теслата, Диджей Станчо и аз ", пошегува са Шамара.

На конференцията участва и друго знаково лице от Гументие - диджей Дидо Д , който сега е по-известен с псевдонима си Диан Соло. Той показа, че първият концерт - във Варна, е бил страховит: " страстта беше неповторима, единствено есенция - от началото до през днешния ден ".



Двамата разкриха, че клуб " Терминал 1 ", където през днешния ден и на следващия ден ще излязат рапърите след 20 година в отмора, е разпродаден напълно единствено за три дни.

" Вземете си бележник и химикал, тъй като ще ми покажем по какъв начин се прави шоу ", заканиха се те. 

" Във Варна цивриха като ме видяха, сълзичките им капеха ", сподели Мишо. 

Те към момента помнят текстовете на песните си от преди 20 година, а също по този начин са подготвили и специфичен трибют към български и американски рапъри: " Колкото и за изглеждаме божествено, ние сме естествени хора, опасявахме се, че сме не запомнили песните, само че не сме ".

" Ще изпеем музика, която съдържа доста сексистко и хомофобско наличие, доста принуждение. Но тогава тази музика я правихме като тези момчета от ранните 90-те, които бяха скъсали веригите на комунизма в България. Правихме музика, която бе тоталния протест против статуквото. Не забравяйте, че музиката поставя кавички. В една ария може да пееш каквото си искаш, това не значи, че ще го направиш в действителност ", описа Шамара.

" Пели сме нелепости, само че тази музика остава като саундтрак на живота на едно поколени - първата целувка, първото дръпване от тревичка, първото къпане в морето. Това е саунд, който беше революционен ", добави шеговито Шамара.

Всъщност Мишо Шамара е единствения български реализатор, който четворно платинен албум с 200 000 продадени носителя. Днес и на следващия ден той, Дидо Д и Вальо Кита ще забият в " Терминал 1 ", с цел да върнат доста хора към младежките, а в една част от тях и към детските мемоари. 

Повече информация за събитието ще откриете във фейсбук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР