Не може да не сте забелязали, че adidas живеят не

...
Не може да не сте забелязали, че adidas живеят не
Коментари Харесай

Обсесията по трите ленти, или как да си обясним партньорствата на висшата мода с adidas

Не може да не сте забелязали, че adidas живеят не просто втори живот, а като че ли са написали нова вълшебна приказка. Годината е 2022 и  Джулия Робъртс с костюм на adidas x Gucci и Джордж Клуни Пепеляшка с трите летни от Източна Европа се разсънва като принцеса. От Бела Хадид до Амал Клуни - спортните екипи не просто са оправдани, а са превърнати в костюми и са по гърбовете на най-желаните дами в света.

Adidas и Gucci, adidas и Balenciaga, adidas и Prada - колаборациите не просто оказват помощ на adidas да излезе на аления килим, само че и изстрелват двете премиум марки в небесата най-малко на интернет.

След стартирането на общата сбирка през юни, онлайн търсенията на Gucci се усилват с 286% за първите 48 часа. В допълнение към формалната им маркетингова акция, adidas x Gucci получават и самопризнания от най-големите звезди: Хари Стайлс, Брад Бит, Идрис Елба, Елиът Пейдж.

Да върнем календара обратно

Не, не приказваме единствено за моделите от колаборацията сред аdidas и Gucci, проектирани от креативния шеф на Gucci Алесандро Микеле и въодушевена от азбучник на adidas от 1979 година Става дума за това по какъв начин adidas години наред беше паметната марката на Източна Европа.

1980-та е годината, в която ‘‘епидемията “ adidas пламва в Източна Европа. Тогава са първите Олимпийски игри извършени в комунистическа страна.

Отборите на Съюз на съветските социалистически републики носят спортни екипи adidas с дребни разлики в моделите и цветовете. Както е известно марката е немски, а по това време Студената война, Желязната завеса и Берлинската стена са суровата действителност. Nike, наред с други марки,са прекомерно американски, което не е изключително влиятелно в руската страна.

 1980 летни Олимпийски игри в Москва, Русия - руснак олимпийски играч - adidas
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР