„Не може да живеем в паралелни светове. Има един свят

...
„Не може да живеем в паралелни светове. Има един свят
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Митологията около Гоце Делчев е с политически цели

„ Не може да живеем в паралелни светове. Има един свят – действителният, където учредено на случилите се действителни събития и източниците от съответната ера се предава загатна за миналите дни. Другото е фикция и митология “. Това съобщи пред БГНЕС Андрей Ковачев, евродепутат от Европейската национална партия.

Проф. Драги Георгиев изиска паралелни гледни точки за Гоце Делчев. „ Паралелно би трябвало да съществуват и македонската, и българската позиция за идентичността на Гоце Делчев. Те би трябвало да бъдат равноправни “, съобщи съпредседателят от македонска страна на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси.

„ Георги Николов Делчев е историческа персона и без никакво подозрение българин. Митологията, основана към българския бунтовник Георги Николов Делчев, е с политически цели и няма нищо общо със съществувалата действителна историческа персона на индивида, роден в българско семейство, в обитаем с най-вече българи град Кукуш, от майка и татко българи, кръстен в Българската униатска черква, посещавал българските учебни заведения в Кукуш и в Солун, учил в българското военно учебно заведение в София, станал преподавател по български език в българското учебно заведение в Щип “, безапелационен е Андрей Ковачев.

„ За Колишевски е “един българин, без изключително значение за македонските борби”. За сърбите е един “български бандит” на името, на който не би трябвало да има улица в Белград, което смениха на маршал Толбухин. Много тъжна история от Оруел е “инициативата” на шефа на партия с името “ВМРО”, управлението на която очевидно няма нищо общо с Георги Николов Делчев, Христо и Милан Матови, Борис Сарафов, Дамян Груев, Тодор Александров, Ванчо Михайлов и всички други български революционери и възрожденци. Много, доста тъпо “, добави българският евродепутат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР