Не може да има обективни причини за обявяване на дефолт

...
Не може да има обективни причини за обявяване на дефолт
Коментари Харесай

Песков: Русия няма причини да изпадне в дефолт

Не може да има справедливи аргументи за оповестяване на дефолт на Русия, тя има и парите, и желанието да ги заплати. Това съобщи пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Нашата позиция е добре известна: не може да има справедливи аргументи за несъблюдение (дефолт). Има пари и има предпочитание да ги платим - без значение дали в рубли или по скица, която може да е по-удобна за притежателите на облигации ", сподели той.
 Съединени американски щати чакат минимално влияние от дефолт на Русия
Съединени американски щати чакат минимално влияние от дефолт на Русия

Вашингтон реши да не удължава периода на освобождение, което разреши на Русия да заплати на притежателите на облигации в Съединени американски щати

В отговор на искане да се реши дали притежателите на съветски еврооблигации са подготвени да се съгласят на купонни заплащания по скица, сходна на заплащанията за газ в рубли, или биха предпочели оповестяване на дефолт от Руската федерация, представителят на Кремъл сподели: " Нашето министерство на финансите, нашите съответните отдели ще осъществят контакти. " " Всичко ще зависи от тези контакти ", добави той.

Руският министър на финансите Антон Силуанов сподели пред вестник " Ведомости ", че Москва възнамерява да уреди сметките с притежателите на съветски еврооблигации по механизъм, сходен на схемата за заплащане на съветския газ в рубли. За да създадат това, задграничните вложители ще би трябвало да открият валутни и рублови сметки в съветска банка, показва изданието.

Преди това Силуанов сподели, че Москва приготвя механизъм за погашение на външния си дълг през юни, допускащ заплащания в рубли, и ще продължи да поддържа имиджа на благонадежден кредитополучател, макар рестриктивните мерки на Запада за заплащане на страната дълг на Руската федерация.

По-рано Министерството на финансите на Съединени американски щати реши да не възобновява общия лиценз, допускащ на Русия да прави заплащания за обслужване на външния си дълг, който изтече на 25 май. Става дума за лиценз, който изключва заплащанията за обслужване на част от държавния дълг на Руската федерация от антируските наказания.

На 25 май Министерството на финансите на Руската федерация. От ведомството споделиха, че заплащанията ще се правят в рубли с опция за последващото им конвертиране в истинската валута на задължението посредством NBCO JSC " Национален депозитар за сетълмент " като сътрудник по заплащанията.

 Съединени американски щати заплашиха Русия с дефолт
Съединени американски щати заплашиха Русия с дефолт

Изземването на съветските активи в чужбина се сблъсква със законови проблеми

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР