Не може да има диалог с нелегални протестиращи, които са

...
Не може да има диалог с нелегални протестиращи, които са
Коментари Харесай

Кремъл обвини в насилие протестиращите в подкрепа на Навални

Не може да има разговор с незаконни протестиращи, които са се държали нападателно и са употребявали невиждано принуждение против полицията. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на конференция, представен от „ Ройтерс “.

Причината за изявлението му са многохилядните митинги от миналия уикенд в поддръжка на съветския опозиционер Алексей Навални, който при идването си в Москва преди седмица бе арестуван на летище „ Шереметиево “.

По думите на Песков случаите на полицейско принуждение над протестиращи, някои от които снимани във видеоклипове, са доста по-малко и се проверяват. Според него съдът би трябвало да вземе по-нататъшни решения по делото на опозиционера, който ще бъде изслушан на правосъдно съвещание, планувано за 2 февруари.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия, Николай Парушев, прикани Навални да се изправи пред цялостната мощ на закона. „ Той, тази фигура, неведнъж и жестоко нарушава съветското законодателство, участвайки в измами с огромни суми (пари). И като жител на Русия, той би трябвало да носи отговорност за противозаконната си активност “, сподели Парушев пред „ Аргументи и обстоятелства “.

В събота органите на реда са арестували над 3700 протестиращи. Президентът Владимир Путин към този момент разгласи демонстрациите за противозаконни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР