Не може да държим икономиката на субсидии, трябва да влизаме

...
Не може да държим икономиката на субсидии, трябва да влизаме
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не може да държим икономиката на субсидии

Не може да държим стопанската система на дотации, би трябвало да влизаме на естествените релси на пост-COVID-19 и пост-военния интервал. Истински страдащите хора, които имат потребност от поддръжка, получават може би минимум от това, което системата може да им даде. Това съобщи икономистът Левон Хампарцумян в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Увеличаващата се разлика сред минималните и оптималните приходи в България не е положително. Друг е въпросът тези с ниските приходи до какъв брой са образовани, какъв брой е сивата стопанска система. Важно е тези хора най-малко да не се съпротивляват, когато по-прогресивната част от обществото желае да сме там.

Припомняме, по-рано денем зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис съобщи, че 1 януари 2025 година е вероятната дата за присъединение на България към еврозоната.

По думите на Хампарцумян политиците са водещи в процеса за присъдиняване. " Българските политици и админи по този начин са питали дали ще влизаме в еврозоната, че отговорът да е „ не! ”, счита икономистът.

„ Представете си една самостоятелност във военната област – нужна ни е най-малко 6-7% от Брутният вътрешен продукт за сигурност. Ако за толкоз пари българските админи на сигурност ни дадат артикул като оградата с Турция, благодаря! По-добре да си седим там, където може да бъдем и имаме предпоставки за стопански напредък, не гаранции – предпоставки ”, посочи Хампарцумян.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР