"Не можах да разбера как един член на правителството е

...
"Не можах да разбера как един член на правителството е
Коментари Харесай

Томислав Дончев коментира К-19 скандала с естонската визита на Радев

"Не можах да схвана по какъв начин един член на държавното управление е лишил президента Румен Радев от една вечеря в Естония ". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в утринният блок на Нова телевизия.

Коментарът му бе във връзка горещата от тематика от вторник, че президентът е бил на посещаване в Естония, знаейки, че е имал контакт със инфектиран с ковид.

"Всичко е въпрос на персонална отговорност. Никой не е ваксиниран от контрола на държавен орган. Аз също. Предполагам, че е бил предизвестен ", добави Дончев.

"Няма държавен орган, който да следи всяко едно лице. Под карантина са хиляди. Не може да има до всеки служител на реда или чиновник на РЗИ. За каквито и ограничения да приказваме, преди всичко е персоналната отговорност. Трябва да се мисли за околните, за приятелите. Това е същия механизъм, когато някой си хвърля фаса и по-късно се оплаква, че му е мръсно ", сподели още вицепремиерът.



"На първо място имаме обичаен пакет по финансиране по кохезионната политика и селското стопанство. Имаме 9 милиарда евро за кохезионната политика, 2 милиарда по развиване на селските региони за интервала до 2027 година. До края на октомври би трябвало да сме подготвени ", сподели Дончев.

"След това имаме Фонда за обективен преход 1,2 милиарда и 6,2 милиарда за възобновяване и развиване. Целият пакет е 29 милиарда евро. Всичко е безплатно без едни 4,5 милиарда евро, които може да вземем като заем ", сподели още Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР