Не можа да се състави и с първия мандат, и

...
Не можа да се състави и с първия мандат, и
Коментари Харесай

Нинова: Нямаше партия, която да реализира третия мандат, особено след скандала с Nexo

" Не можа да се сформира и с първия мандат, и с втория мандат, тъй че това е общ крах на 48-ото Народно заседание. Нямаше партия, която да може да осъществя третия мандат, изключително след абсурда с Nexo ", уточни Нинова.

" Не можахме да приемем Бюджет 2023, с него можехме да овладеем инфлацията. Законите по Плана за възобновяване и Закона за правосъдната промяна не можахме да банкет. Това са основни неща, които останаха за дотъкмяване ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разяснява, че датата на идващите избори е работа на президента.

" Конституцията не дефинира съответен период. Затова слушаме експертите, които споделят, че би трябвало изборите да се насрочат във допустимо най-кратък период, другояче вървим по ръба на Конституцията ", акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия чака сложна предизборна акция. Според нея резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.

" Виждам у хората отмалялост от избори, незаинтересованост от политическия живот. За нас това е главният политически конкурент и главната цел - да ги убедим, че е значимо да гласоподават, тъй като посредством тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията ", посочи Нинова.

Българска социалистическа партия поддържа изрично парламентарната република, съобщи още водачът на социалистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР