Не могат да си влязат в домовете в Green Residence

...
Не могат да си влязат в домовете в Green Residence
Коментари Харесай

Десетки семейства от Бургас в жилищен капан

Не могат да си влязат в домовете в Green Residence в ж.к. „ Славейков “, мотаят ги за Акт 16

Десетки притежатели на парцели, закупени „ на зелено ” в Бургас, са в жилищен капан. Те ни потърсиха, с цел да се оплачат, че към този момент две години чакат Акт 16 на постройката, сподели водещият на „ Здравей, България “ по Нова телевизия Виктор Николаев. 

Сградата е била довършена преди повече от година и получила Акт 15, само че оттогава до момента процесът по въвеждането й в употреба е западнал, а притежателите на жилища в зданието са 255, посочи кореспондентът Цеца Алексова. 

„ Нашата история стартира през 2018 година. Всички сме със подписани предварителни контракти, съгласно които постройката, която има пет входа, би трябвало да бъде пусната в употреба по друго време. От компанията вложител дават разнообразни пояснения, за какво към момента няма позволение за прилагане ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” един от пострадалите.

“От компанията настояват, че строителството е приключило през 2021 година с издаването на акт 15, което не дава отговор на истината. В формалните документи се споделя друго. Вход „ Д “ публично е приключен при започване на юни 2022 година, а „ Б “, „ В “ и „ Г “ през ноември. Проблемите, които акцентират, са за трафопост, който би трябвало да се построи ЕВН и да го вкара в употреба. Трябва да се построи общинска улица с паркоместа “, прибавя той.

„ Документите за трафопоста и за улицата са направени при започване на май. Който се е занимавал с капиталов развой, знае, че ЕВН има тъкмо избрани нормативно написани стъпки за осъществяване “, изяснява мъжът.

Майка, която държеше в ръце дребното си дете, пък показа, че доста мъчно се оцелява в тези времена, когато си заставен да плащаш и наем, и заем. „ Трябваше да влезем преди година, само че непрекъснато ни оповестяват, че след 2 седмици ще има акт 16, а все има някакви неуредици ги спъват “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР