Не мога дори да разбера президента Радев дали мисли, че

...
Не мога дори да разбера президента Радев дали мисли, че
Коментари Харесай

Борисов: Не ме интересува кой ще е външен министър, не нося повече ангажимент за това правителство

" Не мога даже да схвана президента Радев дали мисли, че имаме толкоз къса памет. Аз помня ярките политически лица в кабинетите - Весела Лечева, Явор Гечев, началник на младежкото Българска социалистическа партия /б.р - бивш/, Янаки Стоилов, Крум Зарков, Бойко Рашков... цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в неговото служебно държавно управление и той споделя, че то било неутрално ", възмути се Борисов.

" Впоследствие той правеше цели партии от служебното държавно управление - партията на Стефан Янев, партията на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме?! ", избухна Борисов от Тутракан.

" Защо Радев не сподели откъде-накъде Гвоздейков, Цоков, Вътев ще остават, на данъчните шефът ще остава, регионалните - внезапно единствено ги интересува външният министър и него, и Йотова, който си е техен ", попита Борисов.

" Избощо не ме интересува кой ще е външен министър. Въобще не желая да разясня, с изключение на изопачаването на истината от президента по отношение на неговите служебни държавни управления. Той си позволяваше да прави интернационалните контракти, които ние се караме в този момент в Народното събрание дали би трябвало обществено да ги оповестят или не. Откъде-накъде?! Ако желае ярки, комуниситчески, червени персони да продължат да ръководят, на върха на Държавна сигурност внуците, като шефове, изобщо не ме тормози това. Ние показахме на нашите външни евроатлантически сътрудници, че в ГЕРБ мислим и за защитата, и за външната политика, и за оринетацията на страната ", добави Борисов.

Той се възмути най-много от рецензиите на ПП-ДБ по адрес на Митов.

" Срам е за ПП-ДБ, Дани Митов е от тях, и когато пристигна в ГЕРБ, пристигна, с цел да може да бъде мост сред партиите " , подсети за времето на Реформаторския блок Борисов, когато ДСБ и Христо Иванов бяха част от него.

Борисов изясни, че самият Митов е съгласувал с него офертата и го е попитал дали да одобри.

" Не, не го предложих Дани Митов, той го съгласува с мен дали да одобри. Можех като Кирил Петков, по-умен е от мен Кирил Петков, да кажа: Дани Митов да излиза и да си подаде оставката и да става като министър ", разяснява Борисов, като даде образеца с Георги Гвоздейков, който остана длъжностен министър на превоза. " Трябваше същите номера да върша, които вършат те - " Отричате ли се - отхвърляме се, единствено да имаме министри ", сподели по адрес на ПП-ДБ водачът на ГЕРБ.

" Радев да си спомни за записа на Политическа партия и за ала-балата с наше Министерство на вътрешните работи. Ала-бала - толкоз ли са значими изборите в чужбина за тези хора?! ", попита Борисов и съобщи, че сегашният външен министър Стефан Димитров бил на президента .

" Отхвърлям и желая да остане този министър, да си носи Радев отговорност, както за всичките други провали със служебните министри. Не нося повече ангажимент за това държавно управление! Христо Иванов и Делян Пеевски да си носят отговорността за конституционните промени. Сега желаят ГЕРБ да им е отговорен, че са му предложили на Дани Митов. Обади ми се вика " да приема ли ", крещя - " ами приеми ", описа Борисов.

" Да, и ние носим отговорност за тази Конституция. Не виждам по какъв начин повече ще поддържа нещо, препоръчано от ПП-ДБ, щото неуспех в правосъдната промяна, в Конституцията, във всички договаряния за служебно държавно управление, неуспех във всичко! Аз не знам с кое могат да се похвалят ", заключи водачът на ГЕРБ във връзка последствията със служебното държавно управление след конституционните промени. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР