Не мога да удовлетворя исканията за по-високи възнаграждения на служителите

...
Не мога да удовлетворя исканията за по-високи възнаграждения на служителите
Коментари Харесай

Цачева отказва да увеличи заплатите на надзирателите

Не мога да удовлетворя настояванията за по-високи хонорари на чиновниците в пандизите. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева в Народното събрание.

Тя разяснява, че напъните за възстановяване на изискванията в пандизите би трябвало да вървят паралелно с тези за възстановяване на изискванията на труд за работещите там.

Цачева разясни, че споделя терзанията по отношение на невъзможността на Правосъдното министерство и държавното управление да отговори на настояванията в цялостен размер, сложени от синдикатите, с които повече от пет месеца е в непрестанен разговор. „ Те оповестиха, че минават и към този момент минаха към ефикасни протестни прояви. На този стадий това, което е обезпечено със Закона за държавния бюджет, е 5% нарастване на възнаграждението от 1 януари 2018 г.”, уточни правосъдният министър.

Цачева посочи, че държавното управление е показало предпочитание за още 5% на досегашните 5% нарастване на заплатите, само че добави, че настояването на синдикатите за 20% нарастване не може да се реализира. Следващият митинг на чиновниците в пандизите е очакван на 10 март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР