Не мога да си представя, че няма да има положителен

...
Не мога да си представя, че няма да има положителен
Коментари Харесай

Пореден призив към Светия синод да приеме македонската църква

Не мога да си показва, че няма да има позитивен отговор. Това би било отказване на историята. Така притежателят на БГНЕС Любчо Нешков разяснява тематиката с признаването на Българската православна черква (БПЦ) за църква-майка на македонската черква, поради което има съществени апели.
Майката е една. Бащи доста, майката е една , сподели Нешков пред Нова телевизия и прикани Светият синод да си спомни по какъв метод са приключили живота си монасите, лекували бойците на цар Самуил - всички са избити.
Като цяло мнението на хората, пристигнали на бдението преди съвещанието на Светия синод напълно поддържат приемането на македонската черква. Това е наш диоцез, безапелационни са те и смятат, че ролята на църквата е тази, която ще сближи българският и македонският народ. Освен това е време да се обърне внимание на тематиката и пред другите църкви - гръцката, съветската, сръбската, тъй като тя се неглижира прекомерно дълго.
По тематиката се изрече и военният министър Красимир Каракачанов, който също застъпи тезата, че БПЦ би трябвало да одобри македонската черква, въпреки и отчитайки, че македонската черква (Охридската архиепископия) е де факто изолирана от към този момент съвсем половин век. Той беше безапелационен пред Actualno.com, че не би трябвало да има значение дали други църкви биха признали такова деяние. Трябва да има единодушие, само че не трябва да ни тормози, в случай че няма, счита Каракачанов. Би трябвало църквата да е близо до народа и на второ място да се интересува от така наречен дипломация , сподели военният министър. До 1913 година тези епархии бяха част от диоцеза на БПЦ и бяха принудително откъснати, безапелационен беше той.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР