“Не мога да си помисля, че за такива неща някой

...
“Не мога да си помисля, че за такива неща някой
Коментари Харесай

Денков за ветото на Радев: Да не се заиграваме със страховете на хората

“Не мога да си помисля, че за такива неща някой ще се заиграва със страховете на хората. Но истината е, че опозицията прави тъкмо това - пробва се да плаши хората. Надявам се, че президентът не е влезнал в същия коловоз. ”

Така министър председателят Николай Денков отвърна на журналистически въпрос за това дали решението на президента Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Закона за енергетиката е част от войната сред “Дондуков ” 1 и 2.

 

“Тази либерализация трябваше да се случи, това е по правилник от 2019 година, България закъснява доста по отношение на това, което се чака от договорите, които е подписала ”, изясни министър председателят.

”От друга страна при подготовката на Закона за енергетиката бяха направени механизми, които ще бъдат употребявани, с цел да не се случат тези страшни апокалиптични сюжети, които опозицията се опитваше да стартира по време на разискванията. Тези механизми са налице и са ясни ”, добави той.

Денков увери, че внезапно повишаване на цените на електрическата енергия няма по какъв начин да има. Може обаче да се усили с 2%, да вземем за пример, само че и даже да спадне, каквото се е случвало в предходни години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР