Не мога да си обясня как правителството допусна година-година и

...
Не мога да си обясня как правителството допусна година-година и
Коментари Харесай

Атанас Мерджанов: Кабинетът допусна година и половина да е глух, сляп и немарлив към протестите

Не мога да си обясня по какъв начин държавното управление позволи година-година и половина да е глухо, сляпо и немарливо към митингите, към всички тези проблеми, които бяха заявявани – от служителите на реда, от надзирателите. Някак си трябваше да се случи непоправимото, с цел да се седне на масата на разговора, да се получат съответни резултати. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV Атанас Мерджанов от Българска социалистическа партия, разяснявайки тематиката за бягствата от затвори.

Системата от тежки и рискови прецеденти не може да не тормозят всеки български жител, сподели още той.

Проблемът не е единствено парите, счита Мерджанов, само че и мотивацията, а е комплицирано да се стимулират надзирателите поради изискванията на труд, осигуреността, техническите средства.

Днес е крайният период, който вътрешният министър Валентин Радев даде на специфичната комисия, проверяваща аргументите за бягството от Централния софийски затвор, напомни гостът. Той уточни, че се надява да бъдат взети решителни ограничения, освен към надзирателите, само че да се понесе и политическа отговорност.

„ Естествено, че отговорна е властта. Неслучайно споделих, че не можеш да се правиш на ням и кьорав година или години преди този момент и едвам в този момент да се сещаме, че би трябвало да водим разговор “, сподели Мерджанов.

Когато става дума за сигурността, приказваме за рационализация, въоръжаване, а най-важният въпрос е вътрешната сигурност и той би трябвало да участва постоянно на консултативните препоръки при президента, счита той.

Гостът уточни, че беше позволено приемането на закон за частната охранителна активност, против който скочиха и основният прокурор, и президентът. Това може да се разяснява като пробив в сигурността, счита той. „ Трябва да се види дали болката е до самите общини, или просто става въпрос за пренасочване на бизнес и за установяване на други играчи на терена “, сподели Меджанов.

Това, което ме смути, е изказванието на една огромна част от шефовете на пандизите, че правата на лишените от независимост в доста степени са повече от техните отговорности. Ако това е по този начин, би трябвало да забележим къде е отишло нашето законодателство през годините. Ако продължаваме да робуваме на спогодби, ще страдат българските жители, както е случая с Желяз Андреев, разяснява още гостът.

Помолен да разяснява абсурда към продажбата на ЧЕЗ, той отговори: „ Мисля, че влязохме в самобитен капан, приемайки председателското място на комисията (която би трябвало да откри детайлите по сделката), защото това в една или друга степен е шерване на отговорност “.

Запитан за опозицията в Българска социалистическа партия, Меджанов уточни, че „ въпросът е по какъв начин действа партията, къде се вземат решенията, дали Националният съвет и конгресът са действителната работилница на изработването на политиката, или просто сме присъдружни към външни решения “. Той дефинира някои дейности на парламентарната група като странни и необясними, да вземем за пример, че Българска социалистическа партия е съпричастна към закона за дребните бензиностанции. „ Ако фактически е по този начин, за каква борба с монополите става въпрос и дали на моменти не имитираме съпротива? “, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР