Не мога да се сетя за по-подходящ момент, в който

...
Не мога да се сетя за по-подходящ момент, в който
Коментари Харесай

Етичен маркетинг под знака на COVID-19: Част 1

Не мога да се сетя за по-подходящ миг, в който да приказвам за етичен маркетинг – нещо, което визира работата на толкоз доста хора, границата сред моралното и аморалното в връзката с потребителите. Пандемията от ковид сега трансформира едни от най-големите трендове в историята на маркетинга.

За доста марки и маркетолози може да е мъчно да знаят какво да кажат за въздействието на COVID-19 върху обществото. Кой желае да слуша за първокласни артикули за кожа, ръчно направени обеци или брандинг услуги, когато половината население на света се бори с разпространяването на заболяване? Как марките да преодолеят този проблем? За Medium.com Ники Маккей, фрийлансър управител на обществени мрежи, споделя рекомендациите си по тематиката.

Не игнорирайте казуса

Едно от най-фрустриращите неща за потребителите, когато видят една маркетинг акция, е игнорирането. Тя не може да „ живее “ изолирана от протичащото се по света.

Аудиториите се отнасят нетолерантно към чувствителни и подправени изказвания от марки, които изобщо не са забелязали какво става към тях. В подобен миг сигурно ще ви обвинят и ще изгубят доверието си във вас, по тази причина не подценявайте изключителната обстановка, в противен случай – обсъждайте я неведнъж както с потребителите, по този начин и със чиновниците си.

Покажете, че сте ангажирани и използвайте базата си от почитатели, с цел да предадете значими послания, свързани със болестта, като да вземем за пример спазването на добра персонална хигиена.

Изслушайте ги

Като маркетолози, е значимо да обръщате внимание на противоположната връзка от таргет аудиторията си, даже когато не ви е дадена непосредствено. Преглеждайте какво вършат съперниците ви в профилите си в обществените мрежи, по-добре ли се показват от вас и по какъв начин реагират на посланията им потребителите.

Да питате аудиторията си какво мисли по дадена тематика може да ви помогне да образувате вашите лични послания по отношение на нея.

Реорганизирайте наличието си

Не се тревожете за неосъществените проекти и постовете за обществените мрежи, които сте отсрочили за издание към сегашния миг. Прегледайте ги още веднъж и ги реорганизирайте за по-нататъшен интервал във времето, тъй че да не се окажат просто едно изгубено време. Извънредното състояние няма да продължи вечно.

Запазете работата си в чернови, без значение дали става дума за огромна имейл акция, нова рекламна тактика или поредност от постове. И тяхното време ще пристигна.

Очаквайте продължение!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР