"Не мога да се доредя да похваля Бойко Борисов. Меркел

...
"Не мога да се доредя да похваля Бойко Борисов. Меркел
Коментари Харесай

Георги Марков: Не мога да се доредя да похваля Бойко!

"Не мога да се доредя да похваля Бойко Борисов. Меркел му вика „ Скъпи, Бойко! “, Макрон - „ Шер ами “, а Ердоган му се изповядва ", съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков.

Той сподели това в отговор на въпроси за вота на съмнение, който Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха през вчерашния ден, че ще внесат на 17 януари.

"Какво желаят Българска социалистическа партия, да смъкват държавното управление, да има нови избори и длъжностен кабинет по време на европредседателството ли ", попита Марков.

„ Интересно е за какво като взеха решение да го желаят през октомври, го внасят през януари. Българска социалистическа партия в действителност ли желае избори април – май, това ли желаят? “, сподели Георги Марков и напомни решение №16 на Конституционен съд от 1992 година, което споделя, че служебният кабинет е с лимитирани пълномощия.

„ Няма по какъв начин майската среща на 33 министър председатели от Европейски Съюз да е със длъжностен кабинет “, посочи Марков.

Депутатът от ГЕРБ обърна внимание и, че Борисов е издействал на срещата в Будапеща „ 16 плюс 1 “ в София да пристигна министър-председателят на Китай. „ Гледай като стартират да слизат 240 души китайска делегация от самолета “, сподели Марков.

„ Орешарски къде отиде – във Виетнам. Обичам виетнамския народ, само че Орешарски там един ресторант направи “, сподели той, говорейки за външнополитическите триумфи на премиера Борисов.

„ Има една наклонност – левите партии в Европа са се ошашавили. Мистър Европа в Германия стана "мистър злополука “, продължи той във връзка на възможния избор и възможните избори. „ Па, да има избори – та да стане Бойко европейски първенец с пета поредна победа. Орбан няма пет победи! И да има един конгрес на Българска социалистическа партия – 50-ти, юбилеен и финален. Да я закриват тази партия “, добави той.

Разговорът в студиото стартира с коментар на датата 14 декември 1989 година, когато е първият митинг срещу член 1 на предходната конституция – за управителната роля на партията Българска комунистическа партия.

„ Много се спори дали трябваше да нахлуем в Народното събрание. Петко Симеонов ни викаше с мегафона – „ Що е време, що пред нас е! “ Ако бяхме нахлули, несъмнено щяхме да окървавим българския преход “, върна се обратно във времето Георги Марков.

Запитан дали в този момент също има член 1, той отвърна, че няма. И изясни за какво: мандатоносителят ГЕРБ няма болшинство, ръководи в коалиция с коалиция от три партии; президентът, тази значима фигура в България, е представител на левицата - Българска социалистическа партия не са капо.

„ Аз съм упреквал Борисов - приятелю, ти си като Дядо Коледа, раздавате дарове. Най-ясният образец е Мая Манолова “, сподели още той.

Според Георги Марков в България има заплаха да станем анарходемокрация. „ Навъдиха се професионални протестъри. Няма заплаха от тирания. Видях ги – 50 души реват да няма втори въжен превоз на Банско. Не са власт НПО-тата. Не са четвърта власт. Те имат право да се сдружават, само че не могат да извършват политическа активност. Не могат да се постановат на националното държавно управление. Да вървят да пазят Борисовата градинка, да оставят Банско “, сподели още някогашният парламентарен арбитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР