Не мога да съм съвносител на доклад за сливане на

...
Не мога да съм съвносител на доклад за сливане на
Коментари Харесай

Зам.-кметът Иван Василев: Няма как да съм съвносител на доклад за сливане на болница с хора, които нямат принципи и морал

Не мога да съм съвносител на отчет за обединение на болница с хора, които нямат правила, които нямат морал и които вършат нещата от през днешния ден за на следващия ден. Това съобщи на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) заместник-кметът по финанси и опазване на здравето Иван Василев.

По-рано през днешния ден общинските съветници от и Иван Таков, както и и доктор Антон Койчев от ГЕРБ- го попитаха за какво е трансформирал мнението си относно вливането на Четвърта Многопрофилна болница за интензивно лекуване  – София ЕАД във Втора Многопрофилна болница за интензивно лекуване – София. Григорова и Койчев настояват, че в началото Иван Василев ги е поканил да бъдат дружно с него съвносители на отчета за сливането на двете лечебни заведения, те са се съгласили и по-късно той се е отказал от концепцията и се е отдръпнал, като ги е обвинил, че желаят да унищожават болничното заведение. 

Василев съобщи, че безпринципното ръководство на града, което се показва в общинския съвет ще продължи, тъй като икономическите ползи са повече от партийните. Миналия път го видяхме и през днешния ден ще го забележим, и резултатът от това ще бъде, че личният състав на общинската Четвърта градска болница ще отиде в частните лечебни заведения, хората ще имат по-малък достъп, какво ще стане със постройката не знам, само че едно само нещо знам - подписа си под продажба на постройката на Четвърта градска болница няма да сложа, разяснява Иван Василев. " А кой ще го постави, може би, който е подписал отчета ", добави той.

Според зам.-кмета от предходната сесия на СОС е видно, че икономическото болшинство е сред, Има Такъв Народ, и самостоятелни, и по какъв начин " доста подвластни общински съветници сменят от през днешния ден за на следващия ден шефове на общински предприятия ". Именно поради това Койчев и Григорова, техните групи от и ще създадат това, което са решили да създадат, тъй като по този начин са им споделили, уточни Иван Василев. По думите му те не са самостоятелни и извършват поръчки. 

Истината е, че ще стане това, което ще стане, тъй като просто нещата се вземат решение на друго място. А терзанията на хората ще останат, счита Василев и попита къде ще работят хората от Четвърта градска болница. 

На въпроса за какво си е трансформирал позицията по отношение на отчета за сливането на двете лечебни заведения, Иван Василев отговори: " Защото би трябвало да видите какви са обстоятелствата, тъй като истината е, че ние живеем в страната на SMS-те и ето отново се цитират SMS-и ", съобщи Българска телеграфна агенция. Той сподели, че е водил диалози с Григорова и с Койчев, и не го е позор от това, тъй като като зам.-кмет търси решения на всеки проблем, който е в неговата компетентност, и се е срещал с тях и им е писал SMS-и, и ще продължи да го прави. 

Той увери, че се е срещал с личния състав на Четвърта градска болница, знае техните терзания и търси разнообразни способи терзанията им да бъдат адресирани. 

Днес в Столичния общински съвет по време на брифинга на " Продължаваме-промяната- " ( " " ) думата взеха Снежана Радулова и Нели Николова, рентгенови лаборанти в Четвърта МБАЛ - София. Те споделиха, че животът им е минал в тази болница. Работили са с достолепие, с ниски, минимални заплати, само че това не е било причина да я изоставен. Те подчертаха, че нямат политически пристрастия и не ги интересува кой ръководи, просто желаят да се прояви разсъдък и да не се реализира сливането на двете лечебни заведения. Четвърта градска е болница за елементарните хора, тъй като те другояче се тласкат към частните лечебни заведения. Това е болница за елементарните хора, за каквито се одобряваме и ние, съобщи Снежана Радулова. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР